Популярные новости

Последние новости

К пенсиям начислят по 3250 грн: кому ждать "подарков" в ноябре и декабре

Главные причины отступления ВСУ: военный эксперт рассказал, из-за чего не удается держать фронт

Как оформить субсидию, не выходя из дома: скорая инструкция

Ограничение на дорогах и усиленный пограничный контроль: к чему готовиться в ноябре

Идеальное тесто для чебуреков: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал простой рецепт

Что нужно знать при выборе стиральной машины

В Украине резко ухудшится погода: усилится ветер и заснежит, новый прогноз

За считанные минуты: Минобороны готовит нововведение для мобилизации

Когда День святого Николая в 2024 году: главные традиции и запреты

Эксперты предсказывают увеличение цен на аренду земли до 50%

Пенсионерам помогут в ноябре: сколько доплатят

Паста Амосова: победительница "Мастер Шеф" дала рецепт вкусной и полезной смеси

Трансформация ждет всех: как Плутон повлияет на жизнь Скорпионов и Водолеев

Украинцам обещают конец пенсионной несправедливости: когда у старичков потяжелеют кошельки

Родители игнорируют собрание в школах: учительница рассказала о трагических последствиях

Рогалики з лимонною меренгою: рецепт простого домашнього десерту

Поделиться сюжетом
Рогалики з лимонною меренгою: рецепт простого домашнього десерту

Ліза Глінська, відома українська шеф-кухарка, розкрила свій рецепт рогаликів з лимонною меренгою.

Щоб приготувати рогалики, вам знадобиться:

  • 400 г борошна (16 ст. л. з гіркою)
  • 20 г цукру (1 ст. л. без гірки)
  • 2 г солі (1/3 ч. л.)
  • Ванільний цукор
  • 180 г холодного вершкового масла (жирність 82%)
  • 50 г сметани (жирність 15-20%)
  • 1 ст. л. оцту
  • 100 г яєць (2 шт.)

Для меренги:

  • 90 г білка (3 шт.)
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Цедра 1 лимону
  • 160 г цукру (6,5 ст. л. з гіркою)

В одній мисці змішайте борошно, цукор, сіль та ванільний цукор. Натріть на терці холодне вершкове масло і змішайте його з борошном, щоб отримати крихту.

Додайте до крихти яйця, оцет та сметану. Замішуйте тісто спочатку силіконовою лопаткою, а потім руками. Готове тісто розділіть на 6 частин, кожну загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник на 1 годину.

Для меренги: у міксер вилийте білки кімнатної температури. Додайте лимонний сік, цедру та цукор. Збивайте меренгу на повільних обертах приблизно 20 хвилин, поки вона не стане пишною.

Далі вийміть тісто з холодильника. Присипте стіл борошном і розкачайте кожну частину тіста в пласт діаметром 18-20 см. Нанесіть тонкий шар меренги на тісто.

Розріжте пласт на трикутники та сформуйте рогалики. Викладіть їх на деко з пергаментом і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-18 хвилин.

Після випікання дайте рогаликам охолонути, а потім обваляйте в цукровій пудрі.

Готово! Цей рецепт рогаликів з лимонною меренгою неодмінно стане улюбленим у вашій родині.