Популярні новини

Останні новини

Батьки ігнорують збори у школах: вчителька розповіла про трагічні наслідки

Астропрогноз для всіх знаків Зодіаку на 5 листопада: напруга у стосунках та час для планування фінансів

Що заборонено купувати 5 листопада і кому потрібно розкидати монети сьогодні: прикмети та заборони на Іони

Гороскоп на вівторок 5 листопада для всіх знаків Зодіаку: Водолії пробудять у собі бунтаря, Терези – романтика

Ніжна білкова шарлотка, яку варто скуштувати: простий рецепт

Що робити, якщо людина подавилася: експерти розповіли, як надати першу допомогу

Шоколадно-ягідне тістечко "Моті": рецепт популярного десерту від Лізи Глінської

Як уберегти будинок від негативної енергетики: дерево-оберіг стане охоронцем вашого домашнього вогнища

Для військових організували безкоштовне укриття з можливістю відпочити, поїсти та попрати

Луцький собор прикрасили фресками із місцевими бізнесменами: "Чи соромно нам – ні"

Новий виклик для ЗСУ: експерт розповів, як російські дрони навчилися ухилятися від атак

Зимова допомога для українців: хто може розраховувати на підтримку

Простий рецепт бефстроганов: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати яловичину

Соковиті фаршировані помідори з сирною шапочкою: рецепт, який вартий святкового столу

Лінія Покровськ, Костянтинівка, Часов Яр: військовий експерт розповів, яке стратегічне завдання поставили перед військами Росії

Рогалики з лимонною меренгою: рецепт простого домашнього десерту

Поділитися сюжетом
Рогалики з лимонною меренгою: рецепт простого домашнього десерту

Ліза Глінська, відома українська шеф-кухарка, розкрила свій рецепт рогаликів з лимонною меренгою.

Щоб приготувати рогалики, вам знадобиться:

  • 400 г борошна (16 ст. л. з гіркою)
  • 20 г цукру (1 ст. л. без гірки)
  • 2 г солі (1/3 ч. л.)
  • Ванільний цукор
  • 180 г холодного вершкового масла (жирність 82%)
  • 50 г сметани (жирність 15-20%)
  • 1 ст. л. оцту
  • 100 г яєць (2 шт.)

Для меренги:

  • 90 г білка (3 шт.)
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Цедра 1 лимону
  • 160 г цукру (6,5 ст. л. з гіркою)

В одній мисці змішайте борошно, цукор, сіль та ванільний цукор. Натріть на терці холодне вершкове масло і змішайте його з борошном, щоб отримати крихту.

Додайте до крихти яйця, оцет та сметану. Замішуйте тісто спочатку силіконовою лопаткою, а потім руками. Готове тісто розділіть на 6 частин, кожну загорніть у харчову плівку та поставте в холодильник на 1 годину.

Для меренги: у міксер вилийте білки кімнатної температури. Додайте лимонний сік, цедру та цукор. Збивайте меренгу на повільних обертах приблизно 20 хвилин, поки вона не стане пишною.

Далі вийміть тісто з холодильника. Присипте стіл борошном і розкачайте кожну частину тіста в пласт діаметром 18-20 см. Нанесіть тонкий шар меренги на тісто.

Розріжте пласт на трикутники та сформуйте рогалики. Викладіть їх на деко з пергаментом і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-18 хвилин.

Після випікання дайте рогаликам охолонути, а потім обваляйте в цукровій пудрі.

Готово! Цей рецепт рогаликів з лимонною меренгою неодмінно стане улюбленим у вашій родині.