Популярные новости

Последние новости

Как оформить субсидию, не выходя из дома: скорая инструкция

Ограничение на дорогах и усиленный пограничный контроль: к чему готовиться в ноябре

Идеальное тесто для чебуреков: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал простой рецепт

Что нужно знать при выборе стиральной машины

В Украине резко ухудшится погода: усилится ветер и заснежит, новый прогноз

За считанные минуты: Минобороны готовит нововведение для мобилизации

Когда День святого Николая в 2024 году: главные традиции и запреты

Эксперты предсказывают увеличение цен на аренду земли до 50%

Пенсионерам помогут в ноябре: сколько доплатят

Паста Амосова: победительница "Мастер Шеф" дала рецепт вкусной и полезной смеси

Трансформация ждет всех: как Плутон повлияет на жизнь Скорпионов и Водолеев

Украинцам обещают конец пенсионной несправедливости: когда у старичков потяжелеют кошельки

Родители игнорируют собрание в школах: учительница рассказала о трагических последствиях

Астропрогноз для всех знаков Зодиака на 5 ноября: напряжение в отношениях и время для планирования финансов

Что запрещено покупать 5 ноября и кому нужно разбрасать монеты сегодня: приметы и запреты на Ионы

Рецепт супу Том Ям: зірка "Мастер Шеф" Литвинова розкрила головні секрети

Поделиться сюжетом
Рецепт супу Том Ям: зірка "Мастер Шеф" Литвинова розкрила головні секрети

Тетяна Литвинова, екс-суддя кулінарного шоу "Мастер шеф", запрошує вас приготувати надзвичайно смачний суп Том Ям.

Щоб повторити рецепт шеф-повара, вам знадобляться:

  • 1,5 л курячого або рибного бульйону
  • 200 г грибів (шитаки або шампіньйони)
  • 200 мл кокосового молока
  • 200 мл вершків
  • 300 г креветок
  • 200 г кальмарів
  • 1 стебло лемонграсу
  • 1-2 см імбиру
  • 1 цибуля-порей
  • 1-2 гострих перці
  • Листя кафір-лайму (або шматочок лайму)
  • 3 ст. ложки рибного соусу
  • 2 ст. ложки соєвого соусу
  • Кінза для подачі

У велику каструлю налийте курячий або рибний бульйон та поставте на вогонь. Коли бульйон закипить, зменште вогонь до середнього. Одночасно з бульйоном приготуйте рис. Для цього промийте 1 склянку рису (краще використовувати сорт Жасмін) та відваріть його в 2 склянках води. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні.

Наріжте лемонграс (половинку стебла) по діагоналі, імбир очищайте ложкою. Цибулю-порей надріжте для аромату, а гриби наріжте навпіл. Гострий перець також поріжте (за бажанням, можна використовувати менше).

Коли бульйон закипить, додайте в нього лемонграс, імбир, цибулю-порей, гриби, рибний та соєвий соуси. Це додасть супу глибокого смаку. Якщо є, додайте листя кафір-лайму.

Очистіть кальмари і наріжте їх кільцями. Креветки також очистіть, видаливши кишківник. Додайте їх до бульйону після того, як овочі проварилися близько 5-7 хвилин. Для пом’якшення смаку супу додайте кокосове молоко і вершки. Дайте супу покипіти ще 2-3 хвилини.

Вимкніть вогонь і дайте супу постояти під кришкою 10 хвилин, щоб аромати з усіх інгредієнтів об'єдналися. Подавайте суп Том Ям гарячим, прикрасивши кінзою. Рис подавайте окремо.

Суп Том Ям – це не просто страва, це справжнє гастрономічне задоволення. Спробуйте цей рецепт і пориньте у світ тайських смаків!

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.