Популярні новини

Останні новини

Олександр Мусієнко розповів, як зірвати плани ворога на Запоріжжя, Дніпро і Харків: «Рецепти є відомі»

Ціни на капусту та буряк змінили напрямок: в скільки обійдуться овочі для борщу

Зеленський уперше прибув до Ісландії: яка мета візиту

Суддя заробив майже 4 млн грн сумнівним шляхом: йому обрали покарання

Співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні за підтримки ПРООН: оцінка шкоди довкіллю

Влада має відновити бронювання критичних працівників, щоб не спровокувати кризу у промисловості – експерт

Бризки крові та удари голим кулаком у череп: Конор МакГрегор анонсував власний файтинг

Розвідка та партизани знищили залізничний міст у Бердянську: відомі деталі

​Росіяни, які закатували до смерті жителя Ізюма, отримали підозри

Оцінка шкоди довкіллю: співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні

Чим підживити восени малину, щоб мати щедрий врожай: основні поради садівників

Мобілізацію посилять: поки рівень недостатній

Дронові атаки РФ: "Енергоатом" розповів про загрозу для Хмельницької АЕС

Військовий сфотографував ППО і виклав в мережу: суд призначив йому покарання

Влада розуміє важливість звільнення України від екологічного податку СВАМ – Качка

Швидкий рецепт курки в сирному соусі: смачно з будь-яким гарніром

Поділитися сюжетом
Швидкий рецепт курки в сирному соусі: смачно з будь-яким гарніром

Авторка книги "Твої найкращі рецепти", українська кулінарна блогерка Тетяна Юшина показала, як приготувати смачну та соковиту курку в сирному соусі.

"Це супер швидкий та смачний спосіб приготування курки. Ніжне м‘ясо та багато смачнючого сирного соусу!", – радить кулінар.

Подавати таку курку можна як із будь-яким гарніром, наприклад, картопляним пюре, пастою, рисом, гречкою, так і просто з хлібом.

Для приготування курки в сирному соусі нам знадобляться такі інгредієнти:

  • куряче мʼясо (ніжки, філе, стегна) - приблизно 1 кг
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1-2 шт.
  • сметана - 4 ст.л.
  • сир плавлений - 150-200 г
  • сіль, чорний мелений перець, улюблені спеції - за смаком
  • олія для смаження

Курку одразу приправляємо сіллю та меленим перцем.

У сотейнику або на пательні розігріваємо олію та обсмажуємо шматочки курки до золотистої скоринки з усіх боків. Обсмажену курку перекладаємо на тарілку.

Поки курка смажиться, цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. У тому ж сотейнику чи пательні обсмажуємо цибулю та моркву.

До цибулі з морквою додаємо сметану, плавлений сир і доливаємо гарячої води. За смаком додаємо сіль, мелений перець та улюблені спеції.

Після цього повертаємо обсмажену курку в соус і під кришкою тушкуємо її на малому вогні приблизно пів години. В кінці куштуємо соус і за необхідості додаємо ще солі та перцю.