Популярные новости

Последние новости

Аграриям вернут 25% за технику: как пользоваться государственной программой

Путин подтвердил участие войск КНДР в войне: политтехнолог спрогнозировал, что будет дальше

Украинские химические технологии ЛТД во время войны: как функционирует и работает компания в условиях полномасштабного вторжения

Обстрелы РФ Днепропетровщины: от дрона пострадали дети

Около километра сеток: Госэкоинспекция зафиксировала незаконный лов рыбы в Сулинском заказнике

Выращивай сам или плати втридорога: овощи станут не по карману большинству украинцев

На Буковине мужчины топором избили работника ТЦК: суд вынес вердикт

СБУ ликвидировала еще шесть схем уклонения от мобилизации: задержали чиновников ВВК

Дома тоже можно заносить: как легко отстирать домашние тапочки, всего 3 ингредиента

Сырно-тыквенная запеканка: простой осенний десерт для всей семьи

Госэкоинспекция зафиксировала незаконный лов рыбы в Сулинском заказнике

Бесплатное питание в школах: на что могут рассчитывать не только ученики 1-4 классов

Служба в ВСУ: в Минобороны рассказали о ситуации с рекрутингом

АМУ просит Раду отклонить проект о регулировании бизнеса: остановит водо- и теплоснабжение в городах

«Пироги с ежевикой» от KOZAK SISTERS: лидерка группы рассказала, чем уникален первый альбом

Швидкий рецепт курки в сирному соусі: смачно з будь-яким гарніром

Поделиться сюжетом
Швидкий рецепт курки в сирному соусі: смачно з будь-яким гарніром

Авторка книги "Твої найкращі рецепти", українська кулінарна блогерка Тетяна Юшина показала, як приготувати смачну та соковиту курку в сирному соусі.

"Це супер швидкий та смачний спосіб приготування курки. Ніжне м‘ясо та багато смачнючого сирного соусу!", – радить кулінар.

Подавати таку курку можна як із будь-яким гарніром, наприклад, картопляним пюре, пастою, рисом, гречкою, так і просто з хлібом.

Для приготування курки в сирному соусі нам знадобляться такі інгредієнти:

  • куряче мʼясо (ніжки, філе, стегна) - приблизно 1 кг
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • морква - 1-2 шт.
  • сметана - 4 ст.л.
  • сир плавлений - 150-200 г
  • сіль, чорний мелений перець, улюблені спеції - за смаком
  • олія для смаження

Курку одразу приправляємо сіллю та меленим перцем.

У сотейнику або на пательні розігріваємо олію та обсмажуємо шматочки курки до золотистої скоринки з усіх боків. Обсмажену курку перекладаємо на тарілку.

Поки курка смажиться, цибулю нарізаємо кубиками, а моркву натираємо на тертці. У тому ж сотейнику чи пательні обсмажуємо цибулю та моркву.

До цибулі з морквою додаємо сметану, плавлений сир і доливаємо гарячої води. За смаком додаємо сіль, мелений перець та улюблені спеції.

Після цього повертаємо обсмажену курку в соус і під кришкою тушкуємо її на малому вогні приблизно пів години. В кінці куштуємо соус і за необхідості додаємо ще солі та перцю.