Популярні новини

Останні новини

Олександр Мусієнко розповів, як зірвати плани ворога на Запоріжжя, Дніпро і Харків: «Рецепти є відомі»

Ціни на капусту та буряк змінили напрямок: в скільки обійдуться овочі для борщу

Зеленський уперше прибув до Ісландії: яка мета візиту

Суддя заробив майже 4 млн грн сумнівним шляхом: йому обрали покарання

Співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні за підтримки ПРООН: оцінка шкоди довкіллю

Влада має відновити бронювання критичних працівників, щоб не спровокувати кризу у промисловості – експерт

Бризки крові та удари голим кулаком у череп: Конор МакГрегор анонсував власний файтинг

Розвідка та партизани знищили залізничний міст у Бердянську: відомі деталі

​Росіяни, які закатували до смерті жителя Ізюма, отримали підозри

Оцінка шкоди довкіллю: співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні

Чим підживити восени малину, щоб мати щедрий врожай: основні поради садівників

Мобілізацію посилять: поки рівень недостатній

Дронові атаки РФ: "Енергоатом" розповів про загрозу для Хмельницької АЕС

Військовий сфотографував ППО і виклав в мережу: суд призначив йому покарання

Влада розуміє важливість звільнення України від екологічного податку СВАМ – Качка

Рецепт пасти з буряковим соусом від переможниці "Мастер Шеф": дуже смачно та красиво

Поділитися сюжетом
Рецепт пасти з буряковим соусом від переможниці "Мастер Шеф": дуже смачно та красиво

Переможниця кулінарного шоу "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна поділилася з українцями улюбленим рецептом пасти з буряковим соусом.

На дві порції пасти з буряковим соусом переможниця "Мастер Шеф" бере:

  • паста з твердих сортів пшениці - 200 г
  • буряк - 2 шт. великого розміру
  • сир вершковий - 100 г
  • часник - 0,5 головки
  • сік і цедра половинки лимона
  • горіхи волоські - 50 г
  • сіль, мелений чорний перець, перець чилі - за смаком

Крім того, для подачі зірка "Мастер Шеф" використовує сир страчатела або фета, листочки свіжого базиліку та оливкову олію.

Буряки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна добре вимиває та розрізає навпіл. Головку часнику також розрізаємо навпіл. Викладаємо буряки та часник на деко, застелене пергаментом, збризкуємо олією, солимо, перчимо та запікаємо в розігрітій до 180 градусів до готовності (приблизно годину).

Запечені буряки чистимо від шкірки, часник вичавлюємо. До овочів додаємо вершковий сир, лимонний сік, цедру, трохи перцю чилі, волоські горіхи, солимо, перчимо та перебиваємо блендером до однорідності.

Пасту "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна відварює до стану аль денте, а потім зливає воду, але склянку води, в якій варилася паста, лишає, її додамо до соусу.

Змішуємо пасту, буряковий соус і склянку води. Одразу подаємо пасту до столу разом із сиром і базиліком.