Популярні новини

Останні новини

До пенсій нарахують по 3250 грн: кому чекати "подарунків" у листопаді та грудні

Головні причини відступу ЗСУ: військовий експерт розповів, через що не вдається тримати фронт

Як оформити субсидію, не виходячи з дому: швидка інструкція

Обмеження на дорогах та посилений прикордонний контроль: до чого готуватися у листопаді

Ідеальне тісто для чебуреків: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав простий рецепт

Що потрібно знати під час вибору пральної машини

В Україні різко погіршиться погода: посилиться вітер та засніжить, новий прогноз

За лічені хвилини: Міноборони готує нововвведення для мобілізації

Коли День святого Миколая у 2024 році: головні традиції та заборони

Експерти передбачають збільшення цін на оренду землі до 50%

Пенсіонерам допоможуть у листопаді: скільки доплатять

Паста Амосова: переможниця "Мастер Шеф" дала рецепт смачної та корисної суміші

Українцям обіцяють кінець пенсійної несправделивості: коли у стареньких поважчають гаманці

Трансформація чекає на всіх: як Плутон вплине на життя Скорпіонів та Водоліїв

Батьки ігнорують збори у школах: вчителька розповіла про трагічні наслідки

Куриные котлетки без яиц в сливочном соусе: нежный и простой рецепт

Поділитися сюжетом
Куриные котлетки без яиц в сливочном соусе: нежный и простой рецепт

Участница суперфинала кулинарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко предложила рецепт маленьких куриных котлет с соусом.

Это довольно легкие в приготовлении куриные котлетки, приготовленные в нежном сливочном соусе, покорят вас своим насыщенным вкусом и нежным ароматом. Отличный вариант как для будничного ужина.

Вам понадобятся:

  • Куриный фарш – 1 кг
  • Чеснок – 7 зубчиков (натертый или мелко нарезанный)
  • Панировочные сухари – 1 ст. л.
  • Манка – 1 ст. л.
  • Свежий базилик – 4 ст. л. (мелко нарезанный)
  • Паприка – ½ ст. л.
  • Лук – 1 шт.
  • Масло сливочное – 40 г
  • Мука – 1 ст. л.
  • Бульон или вода – 400 мл
  • Сливки – 250 мл
  • Соль, перец – по вкусу
  • Горчица – 1 ч. л.

Процесс приготовления:

В глубокой миске соедините куриный фарш с четырьмя зубчиками измельченного чеснока, базиликом, паприкой, манкой, сухарями, солью и перцем. Тщательно перемешайте и немного отбейте фарш.

Слегка смочите руки водой или маслом и сформируйте небольшие котлетки. Обжаривайте их на среднем огне с обеих сторон, затем уберите со сковороды.

На той же сковороде, где жарились котлетки, обжарьте мелко нарезанный лук и оставшиеся три зубчика чеснока на сливочном масле примерно 2 минуты.

Постепенно добавьте муку, помешивая, чтобы она равномерно распределилась. Затем влейте бульон (или воду) и сливки, тщательно перемешайте. Добавьте по вкусу соль, перец, немного паприки и чайную ложку горчицы для аромата и остроты.

Верните котлетки в сковороду с соусом и тушите их на медленном огне около 20 минут. Соус постепенно загустеет, а котлетки пропитаются его вкусом, становясь еще более нежными.