Популярні новини

Останні новини

Олександр Мусієнко розповів, як зірвати плани ворога на Запоріжжя, Дніпро і Харків: «Рецепти є відомі»

Ціни на капусту та буряк змінили напрямок: в скільки обійдуться овочі для борщу

Зеленський уперше прибув до Ісландії: яка мета візиту

Суддя заробив майже 4 млн грн сумнівним шляхом: йому обрали покарання

Співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні за підтримки ПРООН: оцінка шкоди довкіллю

Влада має відновити бронювання критичних працівників, щоб не спровокувати кризу у промисловості – експерт

Бризки крові та удари голим кулаком у череп: Конор МакГрегор анонсував власний файтинг

​Росіяни, які закатували до смерті жителя Ізюма, отримали підозри

Розвідка та партизани знищили залізничний міст у Бердянську: відомі деталі

Оцінка шкоди довкіллю: співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні

Чим підживити восени малину, щоб мати щедрий врожай: основні поради садівників

Мобілізацію посилять: поки рівень недостатній

Дронові атаки РФ: "Енергоатом" розповів про загрозу для Хмельницької АЕС

Військовий сфотографував ППО і виклав в мережу: суд призначив йому покарання

Влада розуміє важливість звільнення України від екологічного податку СВАМ – Качка

Грибний суп вийде неймовірно смачним: простий рецепт від фіналістки "Мастер Шеф"

Поділитися сюжетом
Грибний суп вийде неймовірно смачним: простий рецепт від фіналістки "Мастер Шеф"

Рецептом ідеального грибного супу, який зігріє в осінні та зимові дні, поділилася зірка дванадцятого сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко.

Щоб приготувати смачний грибний суп нам знадобляться такі інгредієнти:

  • гриби (зірка "Мастер Шеф" використала печериці) — 600 г
  • 2 ст.л. олії
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • 5-6 зуб. часнику
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • 2-3 гілочки чебрецю
  • 100 г білого вина
  • 2 ст.л. борошна
  • 800 мл води або овочевого бульйону
  • сіль і мелений перець - за смаком

Печериці "Мастер Шеф" Ольга Рябенко просто розрізає на четвертини, а цибулю та часник нарізає дрібно.

У великій каструлі розігріваємо олію з вершковим маслом. На середньому вогні обсмажуємо цибулю, гриби та часник протягом 10-15 хвилин, щоб вони мали апетитний карамельний колір.

Далі зірка "Мастер Шеф" вливає до грибів вино та готує, поки рідина повністю не випарується. Після цього всипаємо борошно, перемішуємо, вливаємо воду чи бульйон, додаємо кілька гілочок чебрецю та на середньому вогні варимо суп хвилин 20.

Солимо та перчимо за смаком. У кінці дістаємо з грибного супу чебрець.

Щоб консистенція супу була ідеальною, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко відділяє половину супу та перебиває її блендером до однорідності, а решту лишає шматочками, а потім знову змішує їх.

Готовий суп подаємо гарячим, прикрасивши його обсмаженими до золотистості грибами та дрібно нарізаною зеленню.