Курячі зрази з сюрпризом: начинка, яка здивує близьких за вечерею
Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити смачну закуску з курячих зраз.
Рецепт включає як базовий курячий фарш, так і вишукану начинку з оливками, маринованими огірками та горіхами - не забудьте зберегти, щоб приємно здивувати ваших гостей.
Для приготування зразів:
- Курячий фарш (можна замінити на індичку) – 500 г
- Цибулина – 1 шт.
- Пара зубчиків часнику
- Яйце – 1 шт.
- Батон або білий хліб – 2 скибочки (~65 г)
- Молоко – 100 мл
- Олія для обсмажування
- Сіль та перець за смаком
Почніть із підготовки фаршу. Цибулю та часник дрібно наріжте, тушкуйте на ложці олії. У мисці змішайте фарш, додайте яйце, хліб, розмочений у молоці (зайву рідину відіжміть), тушковану цибулю та часник. Приправте сіллю та перцем, ретельно перемішайте, і відправте фарш у холодильник на 30 хвилин.
Для начинки:
- Оливки – 100 г
- Два маленькі мариновані огірочки
- Волоські горіхи – 30 г
- Вершки або вершкове масло - 1 ст. л.
Поки фарш охолоджується, займіться приготуванням начинки. Помістіть оливки, мариновані огірки та волоські горіхи в блендер і злегка подрібніть. Потім додайте|добавляйте| вершки або масло|мастило| і знову перемішайте.
Охолоджений фарш та начинку розділіть приблизно на 8 частин. Візьміть частину фаршу, сформуйте з нього коржик, помістіть начинку всередину і закрийте краї, надавши зразам акуратну форму. Обваляйте кожен зраз у панірувальних сухарях для скоринки.
Розігрійте масло на сковороді та обсмажуйте зрази з кожного боку.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.