Куряче філе в кукурудзяній скоринці та пряний гарбуз: як зробити легку вечерю
У соціальній мережі фудблогер Наталія Жук розповіла, як зробити дуже соковите м'ясо в паніровці та із сиром.
Цей рецепт поєднує в собі ніжне куряче філе з сиром, що тягнеться, в хрусткій скоринці і ароматний гарбуз, запечений з приправами. Страва виходить ситною та корисною.
Для курячого філе:
- Куряче філе - 2 шт
- Сіль, чорний перець - за смаком
- Сир Моцарелла - 70 г
- Борошно - 100 г
- Паприка – 1 ч. л.
- Сушений часник - 1/2 ч. л.
- Несолодкі кукурудзяні пластівці - 200 г
- Яйця - 2 шт
- Сіль - за смаком
- Рослинна олія - для смаження
Для запеченого гарбуза:
- Гарбуз - 500 г
- Мука — 1 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль - 1 ст. л.
- Сушений часник - 1/2 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Сіль - 1/2 ч. л.
- Рослинна олія - 3 ст. л.
Приготування:
Куряче філе наріжте на порційні шматочки, зробіть невеликі надрізи посередині. Посоліть і поперчіть кожен шматок до смаку. Вкладіть усередину кожного шматочка філе по скибочці сиру моцарелла.
В одній мисці змішайте борошно, паприку та сушений часник. В іншій мисці збийте яйця з додаванням щіпки солі.
Кукурудзяні пластівці подрібніть на крихту, але не на порошок. Обваляйте кожен шматочок філе спочатку в борошні, потім зануріть у яйце і обваляйте в кукурудзяних пластівцях.
Розігрійте сковороду на слабкому вогні і додайте олію. Смажте куряче філе на маленькому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.
Запечений гарбуз:
Гарбуз наріжте на невеликі кубики і посипте сумішшю борошна, крохмалю, сушеного часнику, паприки та солі. Додайте олію і ретельно перемішайте. Розкладіть гарбуз на деку і випікайте в розігрітій до 180 °C духовці 30 хвилин.