Популярні новини

Останні новини

Олександр Мусієнко розповів, як зірвати плани ворога на Запоріжжя, Дніпро і Харків: «Рецепти є відомі»

Ціни на капусту та буряк змінили напрямок: в скільки обійдуться овочі для борщу

Зеленський уперше прибув до Ісландії: яка мета візиту

Суддя заробив майже 4 млн грн сумнівним шляхом: йому обрали покарання

Співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні за підтримки ПРООН: оцінка шкоди довкіллю

Влада має відновити бронювання критичних працівників, щоб не спровокувати кризу у промисловості – експерт

Бризки крові та удари голим кулаком у череп: Конор МакГрегор анонсував власний файтинг

​Росіяни, які закатували до смерті жителя Ізюма, отримали підозри

Розвідка та партизани знищили залізничний міст у Бердянську: відомі деталі

Оцінка шкоди довкіллю: співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні

Чим підживити восени малину, щоб мати щедрий врожай: основні поради садівників

Мобілізацію посилять: поки рівень недостатній

Дронові атаки РФ: "Енергоатом" розповів про загрозу для Хмельницької АЕС

Військовий сфотографував ППО і виклав в мережу: суд призначив йому покарання

Влада розуміє важливість звільнення України від екологічного податку СВАМ – Качка

"Противник не дурень": командир батальйону "Ахіллес" порівняв розвиток сил БпЛА на фронті

Поділитися сюжетом
"Противник не дурень": командир батальйону "Ахіллес" порівняв розвиток сил БпЛА на фронті

У російської окупаційної армії є технології, які також розвиваються. Проте Сили оборони здатні нищити найсучасніші, найновіші зразки легкоброньованої та броньованої техніки, збивати розвідувальні засоби противника та нищити засоби РЕБ, що свідчить про дзеркальний та динамічний розвиток для отримання переваги над ворогом.

Про це в інтерв'ю OBOZ.UA розповів командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92-ї ОШБр ім. Івана Сірка Юрій Федоренко.

На питання, чи може він порівняти розвиток сил українських безпілотників та БпЛА противника, Федоренко зауважив, що Україна воює не лише з РФ, а й з країнами, що її підтримують і фінансово, і озброєнням:

"Ми викидаємо тезу, неясно ким впроваджену, що противник дурень. Противник не дурень. Плюс ми воюємо не лише проти Російської Федерації і її економіки, ми воюємо також проти інших країн і їхніх технологій, які підтримують Російську Федерацію. Це і Північна Корея, і інші країни, які і фінансово, і озброєнням та комплектуючими підтримують Російську Федерацію".

"Ми воюємо проти великої сили диктаторського світу, яка хоче зламати загальний світовий порядок, демократію та принципи свободи", - коментує він та додає: "... ворог не дурень, в нього є технології, вони розвиваються".

За словами командира батальйону "Ахіллес", противник нарощує свої спроможності як у виготовленні озброєння, так і в модернізації, у розробці інших зразків різного ґатунку.

"Це засоби радіоелектронної боротьби, нові керовані боєприпаси, нові розвідувальні ударні засоби БПЛА, нові РЕБ-системи, нові номенклатури легкоброньованої/броньованої техніки. Противник намагається креативити та видавати, що аналогів у світі немає. Так чи інакше, ворог переводить свою державу на військові рейки і готується до довготривалої війни", - вважає Федоренко.

Проте він вважає, що Сили оборони спроможні нищити найсучасніші, найновіші зразки легкоброньованої/броньованої техніки противника на полі бою:

"Чи спроможні ми збивати розвідувальні засоби противника, такі як "Суперкам", "Зала", "Орлан" або ударні, як-от "Ланцет"? Так, Сили оборони їх ефективно збивають, і у ворога на деяких ділянках зараз почалися суттєві проблеми через діяльність Сил оборони і можливість збивати. Чи вдається нам нищити засоби радіоелектронної боротьби противника? Найдорожчі, зокрема стаціонарні. Так, вдається. Чи перебувають наші розвідувальні ударні засоби БПЛА в повітрі, роботизована техніка – на полі бою, зважаючи на роботу найсучасніших РЕБ-систем противника? Так, залишаються".

За його словами, це свідчить про те, що Сили оборони, в деяких моментах дзеркально, а в деяких – випереджаючи ворога, дуже динамічно і швидко розвиваються технологічно, зокрема для отримання переваги над ворогом на полі бою.

Ефективно працюють українські дрони не лише на українському фронті, а й часто залітають в Росію. Зокрема у понеділок, 28 жовтня вночі, БПЛА атакували два спиртзаводи у Воронезькій області РФ.