Популярні новини

Останні новини

Ціни на капусту та буряк змінили напрямок: в скільки обійдуться овочі для борщу

Зеленський уперше прибув до Ісландії: яка мета візиту

Суддя заробив майже 4 млн грн сумнівним шляхом: йому обрали покарання

Співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні за підтримки ПРООН: оцінка шкоди довкіллю

Влада має відновити бронювання критичних працівників, щоб не спровокувати кризу у промисловості – експерт

Бризки крові та удари голим кулаком у череп: Конор МакГрегор анонсував власний файтинг

​Росіяни, які закатували до смерті жителя Ізюма, отримали підозри

Розвідка та партизани знищили залізничний міст у Бердянську: відомі деталі

Оцінка шкоди довкіллю: співробітники Держекоінспекції взяли участь у підготовчому засіданні

Чим підживити восени малину, щоб мати щедрий врожай: основні поради садівників

Мобілізацію посилять: поки рівень недостатній

Дронові атаки РФ: "Енергоатом" розповів про загрозу для Хмельницької АЕС

Військовий сфотографував ППО і виклав в мережу: суд призначив йому покарання

Влада розуміє важливість звільнення України від екологічного податку СВАМ – Качка

Шашлик, котлети та відбивні стали доступнішими: ціни на свинину пішли вниз, але ненадовго

Золота емблема осені: рецепт ароматного пирога з яблуками та корицею

Поділитися сюжетом
Золота емблема осені: рецепт ароматного пирога з яблуками та корицею

Коли осінь радує нас прохолодними днями та яскравими фарбами, хочеться зігрітися чимось смачним та затишним.

Одним із простих та улюблених рецептів для осінніх вечорів стане ароматний яблучний пиріг з корицею. Він порадує вас ніжним тестом та насиченим смаком, а головне – приготувати його легко та швидко, без складних інгредієнтів.

Яблучний пиріг / фото: Pixabay

Інгредієнти:

  • Яблука - 4-5 шт.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор — 150 г
  • Борошно - 200 г
  • Олія вершкове - 100 г
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Кориця - 1-2 ч. л.
  • Сіль - щіпка
  • Ванільний цукор - 1 ч. л. (за бажанням)

Приготування:

  1. Підготовка яблук. Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте часточками чи невеликими кубиками. Можна злегка збризкати їх лимонним соком, щоб не потемніли.

  2. Приготування тіста. У глибокій мисці збийте яйця із цукром до легкої піни. Додайте розм'якшене вершкове масло та ванільний цукор, якщо використовуєте. В окремій ємності змішайте борошно, розпушувач, дрібку солі та корицю. Поступово додайте суху суміш до яєчної маси, акуратно перемішуючи, щоб тісто вийшло однорідним.

  3. Випікання. Розігрійте духовку до 180 °C. Форму для випікання змастіть олією і злегка присипте борошном. Вилийте тісто у форму та рівномірно розподіліть яблука поверх тіста, злегка втопивши їх усередину.

  4. Запікання. Поставте пиріг у духовку на 30-35 хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою – якщо вона виходить сухою, пиріг готовий.

  5. Подача. Остудити пиріг трохи перед подачею. За бажанням посипте його цукор

Яблучний пиріг, кадр з відео

Раніше ми повідомляли, що тепер ніякого вінегрету: рецепт запеченого буряка з горіхами та сиром.