Популярні новини

Останні новини

На британській верфі атомних підводних човнів сталася пожежа

Спадщину тепер не отримаєте: українцям розповіли про нюанси, які потрібно обов'язково врахувати

Після "зими" на початку листопада в Україну ще повернеться тепло

Не треба плутати ставлення людей до війни, до ворога з проблемою консолідації, - філософ Андрій Єрмолаєв

"Заходи та живи": у Маріуполі окупанти запустили новий етап захоплення житла українців

РФ атакувала комунальне транспортне підприємство Херсонської міськради: які наслідки

Газу немає, а за доставку заплатите, ще й погрози отримаєте: "Нафтогаз" змусив українців чухати голови

Може стати плацдармом для армії рф: військовий експерт розповів про ризики втрати стратегічно важливого міста

В Мексиці виявили загублене місто майя

Листопад порадує не лише Скорпіонів: знаки Зодіаку, яких успіх переслідуватиме

Росія атакувала Україну ракетою невстановленого типу та "шахедами": як відпрацювала ППО

Росіяни здійснили 19 атаку на Київ за жовтень - є постраждалі

Запечена картопля фрі: простий та смачний рецепт

Пенсії підвищили, але не всім однаково: хто отримує більше

"В тому числі": чому це неправильно і як сказати українською

Цитрусовая курочка: легкий и вкусный рецепт для особого ужина

Поділитися сюжетом
Цитрусовая курочка: легкий и вкусный рецепт для особого ужина

Участница суперфинала кулинарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко рассказала, как можно сделать куриное мясо вкусным и особенно нежным благодаря соусу.

Куриное мясо — одно из самых низкокалорийных и простых в приготовлении. Этот рецепт курочки с лимоном можно готовить как для простых семейных перекусов за ужином или же сделать это сытное блюдо на праздник.

Ингредиенты:

  • Куриные бедра — 6-8 шт.
  • Соль — по вкусу
  • Лимонный перец — 2 ч.л.
  • Масло — 40 г

Для заготовки соуса:

  • Куриный бульон — 400 мл
  • Сливки 33% — 3 ст.л.
  • Мед или сироп — 1 ст.л.
  • Коричневый сахар — ½ ч.л.
  • Горчица — ½ ст.л.
  • Сушеная петрушка — 1 ч.л.
  • Орегано — 1 ч.л.

Для основного соуса:

  • Белое сухое вино — 250 мл
  • Масло — 30 г
  • Чеснок — 3 зубца
  • Мука — 2 ст.л.
  • Пармезан — 60 г
  • Сок ½ лимона
  • Лимон — ½ шт.
  • Петрушка — по желанию

Приготовление:

Мясо натрите солью и лимонным перцем, оставьте мариноваться на 30 минут — 1 час. В бульон добавьте сливки и все специи для заготовки, перемешайте.

На сковороде с маслом обжарьте курицу до золотистой корочки, затем уберите в сторону. Влейте в сковороду вино, добавьте масло и мелко нарезанный чеснок, готовьте 10-15 минут.

Постепенно добавьте муку, постоянно помешивая, затем влейте заготовку соуса. Выжмите сок лимона и добавьте натертый пармезан, тщательно перемешайте.

Верните курицу в соус и готовьте еще 15 минут.

Нарежьте лимон дольками и добавьте к мясу в конце приготовления. Подавайте, посыпав свежей петрушкой.