Популярні новини

Останні новини

КНДР може провести випробування міжконтинентальної ракети під час виборів у США

Укрпошта випустила нові голографічні марки - Смілянський

Експерт показав на реальному прикладі, як скоротити витрати на опалення цієї зими

Астрологи назвали знаки Зодіаку, в яких здійсняться найзаповітніші мрії до кінця року

​Внаслідок повеней в Іспанії загинули понад 50 людей

У Росії загорівся один з найбільших заводів електротехнічної галузі

Умєров повідомив про спрощення звітування за майно для військових: про які зміни йдеться

Краще, ніж деруни: рецепт пишних картопляних оладок з грибним соусом

Радіоперехоплення ГУР: дружина окупанта скаржиться на відсутність виплат та страхових

Українцям може загрожувати космічне подорожчання до 25 гривень за кубометр газу: "І це не межа"

Торгівельна війна між США та ЄС: експерти назвали загрози для світової економіки у разі перемоги Трампа на виборах

План Трампа по Україні – це секрет Полішинеля, а пропозиції Китаю не влаштовують навіть путіна: думка експерта

Роботизовані комплекси допомогли зменшити втрати серед українських військових

Гарріс і Трамп майже зрівнялися у передвиборчих перегонах: свіже опитування

На Донеччині викрили російських агентів, які розголошували дані про об'єкти критичної інфраструктури та місця розташування ЗСУ

Запечена картопля фрі: простий та смачний рецепт

Поділитися сюжетом
Запечена картопля фрі: простий та смачний рецепт

У соціальній мережі фудблогер Наталія Жук розповіла, як зробити дуже смачну домашню картоплю фрі без зайвих складнощів.

Страва ідеально підходить як легкий гарнір або закуска, не поступаючись за смаком фастфуду, тому його можна і точно потрібно спробувати приготувати вдома.

Інгредієнти:

  • Картопля - 1 кг
  • Вода - для замочування
  • Рослинна олія - ​​2 ст.л. (30 мл)
  • Мука — 1 ст.л.
  • Солодка паприка – 1 ч.л.
  • Сушений часник – 1 ч.л.
  • Сіль - за смаком (після запікання)

Для соусу:

  • Гірчиця — 2 ст.
  • Зерниста гірчиця – 1 ч.л.
  • Мед — 2 ст.л.
  • Рослинна олія - ​​3 ст.л.

Приготування:

Картоплю наріжте брусочками, як для класичної картоплі фрі. Перекладіть його в миску і залийте холодною водою. Залишіть на 30 хвилин. Після замочування злийте воду і ретельно просушіть картопля паперовими рушниками.

Перекладіть картоплю у велику миску, полийте її олією, додайте борошно, солодку паприку та сушений часник. Ретельно перемішайте.

Розігрійте духовку до 210 °C. Викладіть картоплю на лист, застелений пергаментним папером, в один шар, щоб скибочки не стикалися один з одним. Запікайте близько 30 хвилин, періодично перевертаючи, щоб картопля рівномірно підрум'янилася.

Поки картопля випікається, приготуйте соус: змішайте звичайну та зернисту гірчицю, додайте мед та олію. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

Готову картоплю дістаньте з духовки та посоліть до смаку.