Популярні новини

Останні новини

Жінок готують до мобілізації: "Без них чекає окупація"

Жінка хотіла скасувати іпотеку, але Ощадбанк не дозволив: справа дійшла до суду

Використали безпілотники, ракети та КАБи: Повітряні сили розповіли про оборону неба

На Донеччині для перекидання зброї та боєприпасів росіяни використовують цивільні фури - партизани

Кремль намагається дискредитувати перемогу президентки Молдови Санду

Гроші є, а обіцяного немає: українці напали на "Нафтогаз" - сума, як і раніше, висока

Кому не потрібно проходити ВЛК під час мобілізації в Україні: з'явився перелік категорій

У Грузії скасують результати парламентських виборів на 30 дільницях через порушення

Поспішайте до морозів: важливі справи на городі і в саду на початок листопада

КНДР запустила щонайменше 7 балістичних ракет у бік Японії

Ціни посилять тиск на гаманці: продукти почнуть дорожчати ще активніше

ЗСУ за добу "денацифікували" 1260 російських загарбників

Рецепт панкейків із гарбузом для ідеального осіннього сніданку: готуються дуже просто

Росія атакувала Харків КАБами: які наслідки

Мобілізація без ТЦК: що змінилося для військовозобов'язаних

Нежная белковая шарлотка, которую стоит попробовать: простой рецепт

Поділитися сюжетом
Нежная белковая шарлотка, которую стоит попробовать: простой рецепт

Фудэксперт Светлана Левицкая и авторка кулинарного блога в Инстаграм рассказала, как сделать вкусную и мягкую шарлотку.

Шарлотка получается ароматной, воздушной и, что важно, белковой, причем готовить ее можно без особого труда.

Ингредиенты:

  • Яблоки — 4 шт.
  • Яйца — 4 шт.
  • Творог — 500 г.
  • Молоко — 100 мл.
  • Мука (лучше рисовая) — 100 г.
  • Разрыхлитель — 2 ч.л.
  • Дрібка ароматного (ваниль, корица или цедра — в моем случае экстракт лемонграсса).
  • Сахар/подсластитель (у меня эритрит — 200 г).
  • Дрібка соли для баланса вкуса.

Приготовление:

Творог слегка подсаливаем и вместе с молоком перебиваем блендером до однородной массы, стараясь разбить все комки. Яйца взбиваем с сахаром или подсластителем до пышной массы.

Добавляем к творогу муку, разрыхлитель и ароматизатор (если используете корицу, то лучше притрусить ею яблоки). Аккуратно соединяем творожную массу с яичной. Чем лучше взобьете, тем более воздушным получится тесто.

Яблоки очищаем, нарезаем кубиками и укладываем в смазанную форму. Заливаем тестом и выпекаем при 180 градусах около часа. Даем остыть, не вынимаем горячим!

Для сладкоежек возможен вариант с легкой карамелизацией яблок перед заливкой тестом.

Рецепт легкого пирога на йогурте от победительницы "Мастер Шеф": очень просто и вкусно.

Вместо котлет: рецепт картофельных дерунов с курицей.

Вкусно, как в ресторане: рецепт популярного итальянского салата из помидоров.