Популярні новини

Останні новини

Батьки ігнорують збори у школах: вчителька розповіла про трагічні наслідки

Астропрогноз для всіх знаків Зодіаку на 5 листопада: напруга у стосунках та час для планування фінансів

Що заборонено купувати 5 листопада і кому потрібно розкидати монети сьогодні: прикмети та заборони на Іони

Гороскоп на вівторок 5 листопада для всіх знаків Зодіаку: Водолії пробудять у собі бунтаря, Терези – романтика

Ніжна білкова шарлотка, яку варто скуштувати: простий рецепт

Що робити, якщо людина подавилася: експерти розповіли, як надати першу допомогу

Шоколадно-ягідне тістечко "Моті": рецепт популярного десерту від Лізи Глінської

Як уберегти будинок від негативної енергетики: дерево-оберіг стане охоронцем вашого домашнього вогнища

Для військових організували безкоштовне укриття з можливістю відпочити, поїсти та попрати

Луцький собор прикрасили фресками із місцевими бізнесменами: "Чи соромно нам – ні"

Новий виклик для ЗСУ: експерт розповів, як російські дрони навчилися ухилятися від атак

Зимова допомога для українців: хто може розраховувати на підтримку

Простий рецепт бефстроганов: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати яловичину

Соковиті фаршировані помідори з сирною шапочкою: рецепт, який вартий святкового столу

Лінія Покровськ, Костянтинівка, Часов Яр: військовий експерт розповів, яке стратегічне завдання поставили перед військами Росії

Курячі котлетки без яєць у вершковому соусі: ніжний та простий рецепт

Поділитися сюжетом
Курячі котлетки без яєць у вершковому соусі: ніжний та простий рецепт

Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко запропонувала рецепт маленьких курячих котлет із соусом.

Це досить легкі в приготуванні курячі котлетки, приготовані в ніжному вершковому соусі, підкорять вас своїм насиченим смаком та ніжним ароматом. Відмінний варіант як для буденної вечері.

Вам знадобляться:

  • Курячий фарш – 1 кг
  • Часник - 7 зубчиків (натертий або дрібно нарізаний)
  • Панірувальні сухарі – 1 ст. л.
  • Манка – 1 ст. л.
  • Свіжий базилік – 4 ст. л. (дрібно нарізаний)
  • Паприка – ½ ст. л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Олія вершкове – 40 г
  • Мука – 1 ст. л.
  • Бульйон чи вода – 400 мл
  • Вершки – 250 мл
  • Сіль, перець – за смаком
  • Гірчиця – 1 год.

Процес приготування:

У глибокій мисці з'єднайте курячий фарш із чотирма зубчиками подрібненого часнику, базиліком, паприкою, манкою, сухарями, сіллю та перцем. Ретельно перемішайте і трохи відбийте фарш.

Злегка змочіть руки водою або олією та сформуйте невеликі котлетки. Обсмажуйте їх на середньому вогні по обидва боки, потім приберіть зі сковороди.

На тій же сковороді, де смажилися котлетки, обсмажте дрібно нарізану цибулю і три зубчики часнику, що залишилися, на вершковому маслі приблизно 2 хвилини.

Поступово додайте борошно, помішуючи, щоб вона рівномірно розподілилася. Потім влийте бульйон (або воду) та вершки, ретельно перемішайте. Додайте за смаком сіль, перець, трохи паприки та чайну ложку гірчиці для аромату та гостроти.

Поверніть котлетки в сковороду з соусом і тушкуйте на повільному вогні близько 20 хвилин. Соус поступово загусне, а котлетки просочаться його смаком, стаючи ще ніжнішими.