Популярні новини

Останні новини

Батьки ігнорують збори у школах: вчителька розповіла про трагічні наслідки

Астропрогноз для всіх знаків Зодіаку на 5 листопада: напруга у стосунках та час для планування фінансів

Що заборонено купувати 5 листопада і кому потрібно розкидати монети сьогодні: прикмети та заборони на Іони

Гороскоп на вівторок 5 листопада для всіх знаків Зодіаку: Водолії пробудять у собі бунтаря, Терези – романтика

Ніжна білкова шарлотка, яку варто скуштувати: простий рецепт

Що робити, якщо людина подавилася: експерти розповіли, як надати першу допомогу

Шоколадно-ягідне тістечко "Моті": рецепт популярного десерту від Лізи Глінської

Як уберегти будинок від негативної енергетики: дерево-оберіг стане охоронцем вашого домашнього вогнища

Для військових організували безкоштовне укриття з можливістю відпочити, поїсти та попрати

Луцький собор прикрасили фресками із місцевими бізнесменами: "Чи соромно нам – ні"

Новий виклик для ЗСУ: експерт розповів, як російські дрони навчилися ухилятися від атак

Зимова допомога для українців: хто може розраховувати на підтримку

Простий рецепт бефстроганов: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати яловичину

Соковиті фаршировані помідори з сирною шапочкою: рецепт, який вартий святкового столу

Лінія Покровськ, Костянтинівка, Часов Яр: військовий експерт розповів, яке стратегічне завдання поставили перед військами Росії

Як приготувати вінегрет: шеф-кухар розкрила простий і суперсмачний рецепт

Поділитися сюжетом
Як приготувати вінегрет: шеф-кухар розкрила простий і суперсмачний рецепт

Шеф-кухар Валентина Кущ поділилася з українцями секретами приготування вінегрету, щоб звичайний салат виходив неймовірно смачним.

Щоб приготувати смачний вінегрет, шеф-кухар бере такі інгредієнти:

  • буряки - 3 шт.
  • картопля - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • цибуля - 0,5 шт. маленької
  • горошок заморожений - 80 г
  • огірки солоні - 5-6 шт.
  • олія домашня - 4-6 ст.л.
  • оцет бальзамічний - 0,5 ст.л.
  • гірчиця зернова - 1 ст.л.
  • сіль і перець - за смаком

Також за бажанням до вінегрету можна додавати квашену капусту, оселедець, копчену рибу, мариновані гриби, квасолю, спаржу, кальмари чи мідії.

Овочі шеф-кухар радить не варити, а запікати. Буряки, картоплю та моркву чистимо, нарізаємо невеличкими кубиками, викладаємо на деко, застелене пергаментом, і запікаємо в духовці хвилин 30.

При цьому щоб буряк не фарбував решту інгредієнтів, заправляємо його кількома ложками олії та викладаємо на деко збоку від інших овочів. Також із овочами можна запекти 3-5 зубчиків часнику для заправки.

Цибулю нарізаємо дрібно, солоні огірки – кубиками.

"Горошок полюбляю свіжоморожений, а не консервований. Він більш солодкий. А ще інколи додаю квасолю, але зовсім трішки, для акценту", – відзначила шеф-кухар.

Для заправки змішуємо гірчицю з оцтом та 1-2 ст.л. ароматної олії. За бажанням також можна додати хрін і запечений часник.