Популярні новини

Останні новини

У Ризі демонтували символ російського імперіалізму

«Все винесли»: росіяни продовжують звільняти своє населення від майна

Завзяте протистояння «загальноприйнятому»: як народився феномен Поплавського

Садиба Зеленських: в КМДА розповіли, коли відновлять

​У новому пакеті допомоги від Норвегії будуть F-16 та системи NASAMS, - Міноборони

Польща ускладнює умови для українців: залишитись зможуть не всі

Жив на Салтівці з дідусем і бабусею: у Харкові під завалами знайшли тіло 15-річного Бориса

Армія рф може піти не на Покровськ: військовий експерт розповів, яке місто опиниться під загрозою

Перевізників попередили про технічні роботи на митному пості, що на українсько-словацькому кордоні

І навіть хліб зберігаєте неправильно: чому вироби пліснявіють і черствіють у вашому будинку

​Майже дві тисячі дітей в Україні вважаються зниклими безвісти через війну

Військові КНДР вже знаходяться в Донецьку - керівник ЦПД

США ввели масштабні санкції проти тих, хто забезпечував РФ військовими технологіями

Закінчення війни вирішується дипломатичним розумом

«Батьківщина» продовжить захист української землі від розпродажу, — Валерій Дубіль

Як приготувати плов: ідеальний рецепт від Євгена Клопотенка

Поділитися сюжетом
Як приготувати плов: ідеальний рецепт від Євгена Клопотенка

Шеф-кухар, ресторатор, переможець проекту "Майстер Шеф" Євген Клопотенко показав, як приготувати найсмачніший плов вдома.

Як передає Politeka.net, рецепт з'явився у Клопотенка в Ютубі і Instagram.

Інгредієнти для приготування плову: 500 г свинини 200 г довгозернистого рису 1 морква 1 цибуля 2 голівки часнику 500 мл води 3-4 ст. л. соняшникової олії для смаження 1 ч. л. зіри 1 ч. л. барбарису дрібка перцю чилі сіль до смаку.

Головна фішка плову в тому, що рис має бути довгозернистий. Якщо він довгозернистий, в ньому менше крохмалю і це означає, що буде менше злипатися. І власне ми робимо смачну основу для плову. Насичену, ароматну таку прекрасну.

А потім, по тій причині що рис (він як губка) всотує в себе всі смаки, ми просто цією основою насотуємо смаки плову. Тобто головна ідея, те що будемо
Секрет ідеального плову, ми будемо обсмажувати спочатку часник на олії з додаванням зіри. Навіщо? Треба нашій олії передати основний аромат. І потім олія цей аромат передасть всім іншим інгредієнтам.

Розрізаємо часник на дві великі частинки ось так і потім наливаємо олію в гарячу ємність. Перекладаємо туди часник. Додаємо туди зіру. Чим більше ми додаємо зіри, тим краще і гарніше в нас буде післясмак

Обсмажуємо овочі та м'ясо, додаємо цибулю додаємо перець чилі. Бо плов, як на мене, має бути трішки гостреньким. Якщо ми б додали перед чилі відразу до олії, то олія стала дуже гострою.

Читайте також:

Медовик для лінивих: переможниця "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт.

Міша Кацурін показав, як смачно приготувати яйця для сніданку.

Смачніше, ніж запіканка: простий рецепт шоколадного пирога з сирною начинкою.