Домашня курка у пікантному маринаді: секрет приготування смачного м'яса
Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко запропонувала свій рецепт смачної курочки із маринадом.
Завдяки такому простому маринаду та правильному способу приготування, курка вийде ніжною, ароматною та з апетитною кисло-солодкою скоринкою.
Інгредієнти:
- Курка – 1,5 кг
- Олія – 100 г
- Часник – 3-4 зубчики
- Сіль, перець за смаком
Для маринаду:
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Кетчуп – 100 г
- Соєвий соус – 30 г
- Винний (або яблучний) оцет – 30 г
- Цукор – 1 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Замочіть курку на 1-2 години у солоній воді (4 ст. л. солі на 1 л води). Розріжте курку вздовж хребта і розгорніть, розправивши ніжки. Розтопіть масло, додайте до нього пропущений через прес часник, сіль і перець, ретельно перемішайте. Цією сумішшю щедро натріть курку з усіх боків.
Покладіть курку на лист і відправте в розігріту до 180°C духовку на 40 хвилин. Поки курка запікається, змішайте в мисці кетчуп, соєвий соус, оцет, цукор та мед. Перемішуйте до однорідності.
Через 40 хвилин дістаньте курку з духовки і щедро змастіть маринадом за допомогою кулінарного пензлика. Надішліть курку назад у духовку ще на 30 хвилин. Маринад карамелізується, це і дасть м'ясу тонку та смачну скоринку.