Популярні новини

Останні новини

Батьки ігнорують збори у школах: вчителька розповіла про трагічні наслідки

Астропрогноз для всіх знаків Зодіаку на 5 листопада: напруга у стосунках та час для планування фінансів

Що заборонено купувати 5 листопада і кому потрібно розкидати монети сьогодні: прикмети та заборони на Іони

Гороскоп на вівторок 5 листопада для всіх знаків Зодіаку: Водолії пробудять у собі бунтаря, Терези – романтика

Ніжна білкова шарлотка, яку варто скуштувати: простий рецепт

Що робити, якщо людина подавилася: експерти розповіли, як надати першу допомогу

Шоколадно-ягідне тістечко "Моті": рецепт популярного десерту від Лізи Глінської

Як уберегти будинок від негативної енергетики: дерево-оберіг стане охоронцем вашого домашнього вогнища

Для військових організували безкоштовне укриття з можливістю відпочити, поїсти та попрати

Луцький собор прикрасили фресками із місцевими бізнесменами: "Чи соромно нам – ні"

Новий виклик для ЗСУ: експерт розповів, як російські дрони навчилися ухилятися від атак

Зимова допомога для українців: хто може розраховувати на підтримку

Простий рецепт бефстроганов: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати яловичину

Соковиті фаршировані помідори з сирною шапочкою: рецепт, який вартий святкового столу

Лінія Покровськ, Костянтинівка, Часов Яр: військовий експерт розповів, яке стратегічне завдання поставили перед військами Росії

Домашні часникові пампушки: як зробити ідеальне доповнення до борщу

Поділитися сюжетом
Домашні часникові пампушки: як зробити ідеальне доповнення до борщу

Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко запропонувала рецепт смачних пампушок із соусом.

Ці ніжні часникові пампушки ідеально доповнять ароматний борщ! Готуються легко та виходять повітряними та м'якими.

Інгредієнти для тесту:

  • Дріжджі – 7 г сухих або 21 г свіжих
  • Тепле молоко – 300 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л. без гірки
  • Рослинна олія або олія – 50 мл
  • Борошно – 430 г
  • Яйце – 1 шт. (Для тесту)
  • Яйце – 1 шт. (Для змащування)

Інгредієнти для часникового соусу:

  • Часник – 2-3 зубчики
  • Вода – 2 ст. л.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком
  • Свіжий кріп

Приготування:

У глибокій мисці або чаші комбайна змішайте дріжджі, тепле молоко, цукор, сіль, олію, яйце і борошно. Замісіть м'яке, еластичне тісто. Перекладіть його в миску, трохи змащену маслом, і накрийте рушником.

Дайте тісту підійти у теплому місці близько 1,5 години. Після того, як тісто підійде, розділіть його на невеликі рівні частини, щоб сформувати пампушки бажаного розміру. Скачайте з тіста кульки і покладіть їх у змащену форму. Накрийте рушником і залиште на 30 хвилин для повторного підйому.

Коли пампушки добре піднімуться і злегка з'єднаються, змастіть збитим яйцем і випікайте в розігрітій до 180°C духовці приблизно 20 хвилин.

Поки пампушки печуть, приготуйте часниковий соус: змішайте подрібнений часник з водою, олією, сіллю, перцем і рубаним кропом. Дістаньте пампушки з духовки і відразу змастіть гарячі пампушки часниковим соусом.