Популярні новини

Останні новини

"Допомога в 1 тис. грн від держави": у Мінсоцполітики попередили про шахраїв

Станіслав Желіховський розповів, що росії потрібно від Грузії: «Екзистенційний ворог путіна, ворог №1»

Легкий осінній десерт: яблука, творог та аромат апельсину

Держава страхує буряки: скільки отримають українські фермери

Українець-щуколов спіймав майже 8-кілограмового красеня

Чоловік вкрав товар на 905 гривень у «Сільпо»: суд дав йому п'ять років позбавлення волі

Незаконний виїзд ухилянтів за кордон: одеський суддя отримав другу підозру

​Допомагав "Роскосмосу" налаштовувати розвідувальні супутники: у Харкові затримали пособника ворога

Про кеди краще забути: українкам показали наймодніші фасони чобітків на осінь-зиму

"Вибори" по-білоруськи: суперниця Лукашенка агітує за Лукашенка

Героїчна оборона Селидового дала можливість готувати, зміцнювати зокрема оборону Покровська, - Олександр Мусієнко

Українцям відмовляють у пенсії: чому "заплющують очі" на стаж

Як приготувати домашню шаурму: простий та швидкий рецепт

Нардеп Арсений Пушкаренко: План перемоги має консолідувати наших союзників та посилити підтримку України

Продавали психотропи: у Києві затримали кур'єрів у камуфляжній формі

Чим небезпечне сало: ці види улюбленого українцями продукту краще не мати у холодильнику

Поділитися сюжетом
Чим небезпечне сало: ці види улюбленого українцями продукту краще не мати у холодильнику

Сало їдять практично у кожній українській родині, а на святковому столі воно одне з найбажаніших. Однак мало хто замислюється, як шкодить здоров'ю цей продукт і який його вид найнебезпечніший.

Справді, у цьому продукті є чимало корисних речовин - вітамінів, поліненасичених жирних кислот, антиоксидантів тощо.

Солоне сало, скріншот: YouTube

Щоб отримати користь від сала, необхідно розбиратися в його видах - сире солоне, копчене, варене та смажене. Серед усіх корисно їсти лише сире несолоне сало, бо посол та варіння вбиває корисні властивості.

Найшкідливіше - це копчене та смажене сало, адже при такій обробці з'являються канцерогени. Якщо їх багато вживати, це загрожує панкреатитом, холециститом, камінням у жовчному міхурі і високому рівні холестерину.

Дискомфорт в животі. Фото: YouTube

Втім, сире сало теж шкодить, але ж деяким людям. Його не рекомендується їсти при захворюваннях печінки, нирок, жовчнокам'яної хвороби, панкреатиті, холециститі.

Найкраще для вживання підійде несолоне сире сало, але в помірній кількості - не більше 2 шматочків на день.

Раніше ми повідомляли, що це все можна їсти? Дієтологи назвали найкорисніші види харчової солі.