Популярні новини

Останні новини

Як доглядати за кімнатними рослинами в листопаді: головні поради від господинь

Взимку їжі вистачить, але від подорожчання це не врятує: що каже заступник міністра агрополітики

Субсидії на опалювальний сезон: які документи потрібно подати

Не стало через тиждень після мобілізації: у Рівному розслідують трагедію з чоловіком

"Джуманджі 3" завершить сагу: усі зірки повертаються в екшн

У Харкові ДСНС завершила розбір завалів від атаки РФ: троє загиблих, 36 травмованих

Шахеди стануть ще смертоноснішими: вижити шансів не залишать

Як швидко приготувати солянку: головні хитрощі кулінарів

Тарифи зростають, а водоканали шикують: гроші йдуть на ноутбуки за 100 тис, сумки для них, килимки та дзеркала

Політолог розповів, що чекає Грузію після виборів: «Країна знаходиться фактично перед непростим вибором»

Перетин кордону з Молдовою: ДПСУ попередила про можливі затримки

Перевірки економічного бронювання від мобілізації: багато компаній втратять працівників

Привласнили чужу спадщину: у Києві нотаріус зі спільниками вигадали схему збагаченням на померлих

ДТЕК виконав основні роботи з підготовки електромереж Києва до проходження зими

Археологи виявили 4000-річне поселення бронзового віку, приховане в оазисі Саудівської Аравії

Легкий осінній десерт: яблука, творог та аромат апельсину

Поділитися сюжетом
Легкий осінній десерт: яблука, творог та аромат апельсину

Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як можна приготувати дуже смачний пиріг із яблуками та сиром.

Насичений смак та мінімальні калорії зроблять пиріг чудовим вибором для осіннього настрою.

Інгредієнти:

  • Сир - 400 г
  • Яйця - 2 шт
  • Сок и цедра 1 апельсина
  • Цукор або підсолоджувач - 50-70 г
  • Дрібка солі
  • Борошно (краще цільнозернове) - 250 г
  • Вершкове масло - 125 г
  • Цукор або підсолоджувач - 120-150 г
  • Розпушувач - 15 г
  • Яблука - 1 кг
  • Кориця – 1 ст. л. (за бажанням)

Приготування:

Борошно перетріть із цукром і натертим маслом до стану крихти. Для сирного шару змішайте усі інгредієнти блендером до однорідності.

Яблука очистіть від серцевини і натріть на тертці. Викладіть шарами: тісто, яблука, сир, знову тісто, яблука, сир та верхній шар тіста.

Випікати при 180 °C. Час залежить від форми - для діаметра 20 см потрібно близько 1,5 години.

Можна використовувати рикотту замість сиру для ніжнішої текстури. Також додайте 100г олії у сирну масу для більшої соковитості, за бажання. Ви можете замінити апельсин на лимон чи додати ваніль для аромату.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.