Популярні новини

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

Нежные и сладкие булочки с маком: рецепт для осенних вечеров

Поділитися сюжетом
Нежные и сладкие булочки с маком: рецепт для осенних вечеров

Авторка кулинарного блога и фудблогер Валерия Велигура рассказала в социальной сети, как сделать вкусные маковые булочки.

Этот простой рецепт поможет вам приготовить идеальное лакомство для уютных осенних вечеров.

Ингредиенты (на 16 шт.):

  • 450-500 г муки
  • 15 г живых или 5 г сухих дрожжей
  • 50 г сахара
  • щепотка соли
  • 200 мл молока
  • 1 яйцо
  • 30 г сливочного масла
  • 30 мл растительного масла:
  • 1 кг маковой начинки

Приготовление:

В большую миску просейте 300 г муки, добавьте сахар, соль и дрожжи, перемешайте. В отдельной емкости соедините теплое молоко, яйцо, растопленное сливочное масло и растительное масло. Влейте жидкие ингредиенты в сухие и перемешайте. Постепенно добавляйте оставшуюся муку, замешивая мягкое и эластичное тесто. Поместите тесто в миску, накройте пленкой или полотенцем и оставьте в теплом месте на 30-40 минут.

Поднявшееся тесто разделите на 2 части и каждую раскатайте в прямоугольник. Смажьте каждый прямоугольник половиной маковой начинки (500 г) и сверните рулетом. Разрежьте рулеты на 8 частей.

Выложите булочки на противень с пергаментом, накройте и оставьте на 15-20 минут в теплом месте. Затем выпекайте при 180°C около 20-30 минут.