Популярные новости

Последние новости

Как оформить субсидию, не выходя из дома: скорая инструкция

Ограничение на дорогах и усиленный пограничный контроль: к чему готовиться в ноябре

Идеальное тесто для чебуреков: "Мастер Шеф" Хименес-Браво дал простой рецепт

Что нужно знать при выборе стиральной машины

В Украине резко ухудшится погода: усилится ветер и заснежит, новый прогноз

За считанные минуты: Минобороны готовит нововведение для мобилизации

Когда День святого Николая в 2024 году: главные традиции и запреты

Эксперты предсказывают увеличение цен на аренду земли до 50%

Пенсионерам помогут в ноябре: сколько доплатят

Паста Амосова: победительница "Мастер Шеф" дала рецепт вкусной и полезной смеси

Трансформация ждет всех: как Плутон повлияет на жизнь Скорпионов и Водолеев

Украинцам обещают конец пенсионной несправедливости: когда у старичков потяжелеют кошельки

Родители игнорируют собрание в школах: учительница рассказала о трагических последствиях

Астропрогноз для всех знаков Зодиака на 5 ноября: напряжение в отношениях и время для планирования финансов

Что запрещено покупать 5 ноября и кому нужно разбрасать монеты сегодня: приметы и запреты на Ионы

Традиційна засипна капуста зі шкварками: спробуйте українську класику

Поделиться сюжетом
Традиційна засипна капуста зі шкварками: спробуйте українську класику

Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити давню українську страву з капустою.

Ця ароматна та ситна запечена капуста – одна з традиційних страв Західної України, яку готували на весілля та особливі свята. Кажуть, що це була одна з найулюбленіших страв Івана Франка!

Інгредієнти:

  • Квашена капуста – 1 кг
  • Просо – 200 г
  • Велика цибулина (або кілька невеликих)
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Борошно – 60 г
  • Сметана – 200-300 г (за смаком)
  • Сіль, перець – за смаком
  • Підчеревок (грудинка) – 500 г

Якщо капуста надто кисла, замочіть її на ніч у холодній воді. Промийте квашену капусту, залийте водою і варіть близько години до м'якості.

Ретельно промийте пшоно до прозорої води і викладіть поверх капусти в каструлю, розрівняйте, накрийте кришкою і продовжуйте варити.

Наріжте подчеревок на дрібні шматочки або залиште трохи більшим для соковитості. Обсмажте його на сковороді до золотистої скоринки. За рецептом Ольги Франка, чим важливіший гість, тим більше має бути шкварок, тому можна взяти більше почеревка.

В окремій мисці збийте яйце з борошном, молоком та сметаною до однорідної маси. Дрібно наріжте цибулю. Як тільки шкварки підрум'яняться, приберіть їх зі сковороди і на жирі, що залишився, обсмажте цибулю.

Викладіть обсмажену цибулю поверх пшона та капусти. Залийте заливкою і акуратно перемішайте. Проваріть страву ще близько 5 хвилин на середньому вогні, щоб заливка добре просочила всі інгредієнти.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.