Популярні новини

Останні новини

Батьки ігнорують збори у школах: вчителька розповіла про трагічні наслідки

Астропрогноз для всіх знаків Зодіаку на 5 листопада: напруга у стосунках та час для планування фінансів

Що заборонено купувати 5 листопада і кому потрібно розкидати монети сьогодні: прикмети та заборони на Іони

Гороскоп на вівторок 5 листопада для всіх знаків Зодіаку: Водолії пробудять у собі бунтаря, Терези – романтика

Ніжна білкова шарлотка, яку варто скуштувати: простий рецепт

Що робити, якщо людина подавилася: експерти розповіли, як надати першу допомогу

Шоколадно-ягідне тістечко "Моті": рецепт популярного десерту від Лізи Глінської

Як уберегти будинок від негативної енергетики: дерево-оберіг стане охоронцем вашого домашнього вогнища

Для військових організували безкоштовне укриття з можливістю відпочити, поїсти та попрати

Луцький собор прикрасили фресками із місцевими бізнесменами: "Чи соромно нам – ні"

Новий виклик для ЗСУ: експерт розповів, як російські дрони навчилися ухилятися від атак

Зимова допомога для українців: хто може розраховувати на підтримку

Простий рецепт бефстроганов: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати яловичину

Соковиті фаршировані помідори з сирною шапочкою: рецепт, який вартий святкового столу

Лінія Покровськ, Костянтинівка, Часов Яр: військовий експерт розповів, яке стратегічне завдання поставили перед військами Росії

Традиційна засипна капуста зі шкварками: спробуйте українську класику

Поділитися сюжетом
Традиційна засипна капуста зі шкварками: спробуйте українську класику

Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити давню українську страву з капустою.

Ця ароматна та ситна запечена капуста – одна з традиційних страв Західної України, яку готували на весілля та особливі свята. Кажуть, що це була одна з найулюбленіших страв Івана Франка!

Інгредієнти:

  • Квашена капуста – 1 кг
  • Просо – 200 г
  • Велика цибулина (або кілька невеликих)
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Борошно – 60 г
  • Сметана – 200-300 г (за смаком)
  • Сіль, перець – за смаком
  • Підчеревок (грудинка) – 500 г

Якщо капуста надто кисла, замочіть її на ніч у холодній воді. Промийте квашену капусту, залийте водою і варіть близько години до м'якості.

Ретельно промийте пшоно до прозорої води і викладіть поверх капусти в каструлю, розрівняйте, накрийте кришкою і продовжуйте варити.

Наріжте подчеревок на дрібні шматочки або залиште трохи більшим для соковитості. Обсмажте його на сковороді до золотистої скоринки. За рецептом Ольги Франка, чим важливіший гість, тим більше має бути шкварок, тому можна взяти більше почеревка.

В окремій мисці збийте яйце з борошном, молоком та сметаною до однорідної маси. Дрібно наріжте цибулю. Як тільки шкварки підрум'яняться, приберіть їх зі сковороди і на жирі, що залишився, обсмажте цибулю.

Викладіть обсмажену цибулю поверх пшона та капусти. Залийте заливкою і акуратно перемішайте. Проваріть страву ще близько 5 хвилин на середньому вогні, щоб заливка добре просочила всі інгредієнти.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.