Традиційна засипна капуста зі шкварками: спробуйте українську класику
Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як зробити давню українську страву з капустою.
Ця ароматна та ситна запечена капуста – одна з традиційних страв Західної України, яку готували на весілля та особливі свята. Кажуть, що це була одна з найулюбленіших страв Івана Франка!
Інгредієнти:
- Квашена капуста – 1 кг
- Просо – 200 г
- Велика цибулина (або кілька невеликих)
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 200 мл
- Борошно – 60 г
- Сметана – 200-300 г (за смаком)
- Сіль, перець – за смаком
- Підчеревок (грудинка) – 500 г
Якщо капуста надто кисла, замочіть її на ніч у холодній воді. Промийте квашену капусту, залийте водою і варіть близько години до м'якості.
Ретельно промийте пшоно до прозорої води і викладіть поверх капусти в каструлю, розрівняйте, накрийте кришкою і продовжуйте варити.
Наріжте подчеревок на дрібні шматочки або залиште трохи більшим для соковитості. Обсмажте його на сковороді до золотистої скоринки. За рецептом Ольги Франка, чим важливіший гість, тим більше має бути шкварок, тому можна взяти більше почеревка.
В окремій мисці збийте яйце з борошном, молоком та сметаною до однорідної маси. Дрібно наріжте цибулю. Як тільки шкварки підрум'яняться, приберіть їх зі сковороди і на жирі, що залишився, обсмажте цибулю.
Викладіть обсмажену цибулю поверх пшона та капусти. Залийте заливкою і акуратно перемішайте. Проваріть страву ще близько 5 хвилин на середньому вогні, щоб заливка добре просочила всі інгредієнти.
Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Майстер Шеф": дуже просто та смачно.
Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.
Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.