Популярные новости

Последние новости

Безугла назвала предателями украинцев, возвращающихся на оккупированные территории

Россияне переводят операторов FPV-дронов на позиции штурмовиков – партизаны

Льготу отменят уже в 2025 году: часть украинцев заставят снова платить деньги в ПФУ

В Житомирской областе действуют аварийные отключения света

Введено аварийное отключение: украинцам сообщили, где нет света

Цены на осенние фрукты снова карабкаются вверх: сколько сейчас стоят яблоки и виноград

ТЦК объявил в розыск блогера Стерненко

В Марокко нашли растение, которое было "анестезией" во время трепанации черепа 15 тысяч лет назад

Россия ударила КАБами по Сумской области

"Это попытки запугать": известный волонтер из Харькова на границе понял, что он "приехал"

Угроза наступления на Киев: эксперт рассказал, нужно ли готовиться к обороне столицы

Трамп может начать переговоры с Путиным еще в этом году: какие есть сценарии

Индонезийский вулкан извергается второй раз за неделю

Десерт для тех, кто не хочет напрягаться: шоколадный кекс, который не оставит равнодушным

Украина, Грузия, Молдова: эксперт рассказал, как Путин пытается расколоть и запугать ЕС

З гарбузом і грибами: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющих галушок

Поделиться сюжетом
З гарбузом і грибами: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющих галушок

Учасниця дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф"Ірина Давиденко показала, як приготувати смачні українські галушки з гарбузом і грибами.

"Галушки - це одна з моїх найулюбленіших українських страв. Часто експериментую з ними і впевнена, що цей варіант вам сподобається!", – радить "Мастер Шеф" Ірина Давиденко.

Для приготування галушок зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:

  • вода – 100 г
  • кефір – 400 г
  • дріжджі живі – 20 г
  • сода - 0,5 ч.л.
  • цукор – 1 ч.л.
  • борошно – приблизно 650 г
  • сіль – за смаком
  • гриби (гливи) – за смаком
  • вершкове масло - 50 г
  • часник - кілька зубчиків
  • гарбуз – за смаком
  • вершки - 150 г

Гарбуз "Мастер Шеф" Ірина Давиденко запікає в розігрітій до 170 градусів духовці до мʼякості, а потім перебиває з вершками до однорідності.

Для тіста на галушки дріжджі розводимо в теплій воді з цукром та лишаємо на 10 хвилин у теплому місці.

Окремо трохи розігріваємо кефір, додаємо соду, сіль та перемішуємо. Додаємо кефірну суміш до дріжджів і перемішуємо. Невеликими порціями всипаємо борошно та замішуємо тісто. Накриваємо тісто рушником і даємо йому підійти.

Тим часом гриби "Мастер Шеф" Ірина Давиденко обсмажує на розігрітій пательні з олією до золотистої скоринки. Потім додаємо подрібнений часник, ще трохи обсмажуємо. Додаємо вершкове масло, трішки води та доводимо під кришкою на малому вогні.

З тіста формуємо валик, нарізаємо на рівні шматочки та формуємо галушки у формі кульок. Готуємо галушки на пару під кришкою приблизно 5-7 хвилин.

Тим часом гарбузове пюре прогріваємо в сотейнику. Викладаємо сюди готові галушки, солимо за смаком та подаємо зі смаженими грибами.