Популярні новини

Останні новини

Мобілізація в Україні: які обмеження чекають чоловіків

Конфлікт стався в кафе Києва через російську мову, відео: втрутилася поліція

У шести районах Києва є пошкодження та постраждалі внаслідок російської атаки

Падіння температури вплине на енергосистему: українцям розповіли, чи чекати на нові відключення світла

Знахабнілий кримінальник Олександр Павлюченко: що відомо про скандального авторитета "Сашу Браслета" з Полтави

"Доля України визначатиме майбутнє ЄС": прем'єр-міністр Естонії закликав партнерів робити більше для захисту Києва

У Кличка новий конкурент? Співвласник "АТБ" Геннадій Буткевич взявся за забудову столиці

Комунальні пільги: хто з українців отримає 50% знижки

"Розраховуйте на себе": у ДТЕК пояснили, на що сподіватися українцям взимку

Як часто потрібно мити свій автомобіль: поради експерта

Час діставати з шафи зимові речі: синоптики прогнозують перші сильні снігопади

"Говорили російською та були без знаків на формі": в Одесі поміти підозрілих ТЦКшників, відео

Вчителів в Україні стає менше: проблема може перетворитися на катастрофу

Пенсія і понаднормовий стаж: що варто знати для додаткових виплат

Названо найнебезпечнішу зброю Росії: гірше за "Кинжали" і КАБи, експерт розкрив деталі

З гарбузом і грибами: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющих галушок

Поділитися сюжетом
З гарбузом і грибами: зірка "Мастер Шеф" дала рецепт смачнющих галушок

Учасниця дванадцятого сезону кулінарного проєкту "Мастер Шеф"Ірина Давиденко показала, як приготувати смачні українські галушки з гарбузом і грибами.

"Галушки - це одна з моїх найулюбленіших українських страв. Часто експериментую з ними і впевнена, що цей варіант вам сподобається!", – радить "Мастер Шеф" Ірина Давиденко.

Для приготування галушок зірка "Мастер Шеф" бере такі інгредієнти:

  • вода – 100 г
  • кефір – 400 г
  • дріжджі живі – 20 г
  • сода - 0,5 ч.л.
  • цукор – 1 ч.л.
  • борошно – приблизно 650 г
  • сіль – за смаком
  • гриби (гливи) – за смаком
  • вершкове масло - 50 г
  • часник - кілька зубчиків
  • гарбуз – за смаком
  • вершки - 150 г

Гарбуз "Мастер Шеф" Ірина Давиденко запікає в розігрітій до 170 градусів духовці до мʼякості, а потім перебиває з вершками до однорідності.

Для тіста на галушки дріжджі розводимо в теплій воді з цукром та лишаємо на 10 хвилин у теплому місці.

Окремо трохи розігріваємо кефір, додаємо соду, сіль та перемішуємо. Додаємо кефірну суміш до дріжджів і перемішуємо. Невеликими порціями всипаємо борошно та замішуємо тісто. Накриваємо тісто рушником і даємо йому підійти.

Тим часом гриби "Мастер Шеф" Ірина Давиденко обсмажує на розігрітій пательні з олією до золотистої скоринки. Потім додаємо подрібнений часник, ще трохи обсмажуємо. Додаємо вершкове масло, трішки води та доводимо під кришкою на малому вогні.

З тіста формуємо валик, нарізаємо на рівні шматочки та формуємо галушки у формі кульок. Готуємо галушки на пару під кришкою приблизно 5-7 хвилин.

Тим часом гарбузове пюре прогріваємо в сотейнику. Викладаємо сюди готові галушки, солимо за смаком та подаємо зі смаженими грибами.