Популярные новости

Последние новости

Купили квартиру, а в подарок – чужие долги за коммуналку: как избежать неприятных конфузов

Овощи втридорога: сколько денег придется выложить за морковь, лук и чеснок

Названо имя самого богатого пенсионера в Верховной Раде: известно, какая у него пенсия

Пользователи соцсетей и другие бренды не могут сдержать смех над "сельдерейной" сумкой Moschino за $4,5 тыс

За прогулы школьников заплатят родители: обещают тяжелые последствия

Угроза окупации Покровска и тактическое отступление: военный эксперт рассказал, что происходит на юге Донецкой области

От 4000 до 96000 грн: кто в Украине получает заоблачные пенсии без ограничений

Украинским водителям изменили правила на границе: просто так уже не впустят

Рецепт тыквенного крем-супа от судьи "Мастер Шеф" Мартыновской: с томатной ноткой

Лед для молодости лица: как правильно использовать и правда ли это так эффективно

Повлияет антициклон: синоптики спрогнозировали погоду на выходные

Субсидии и пенсии: что будет с выплатами в ноябре

Комаровский рассказал, как лечить насморк: лучшие советы доктора

С 2 ноября проезд в маршрутках станет дороже: как изменятся тарифы и сервис

Новые правила проезда: школьникам ограничат льготы на общественный транспорт

Секрет повітряної випічки: як зробити яблучний пиріг з ніжною меренгою

Поделиться сюжетом
Секрет повітряної випічки: як зробити яблучний пиріг з ніжною меренгою

Фудексперт Світлана Левицька та авторка кулінарного блогу в Інстаграм розповіла, як можна приготувати дуже м'який пиріг із яблуками в основі.

Завдяки тому, що яблучної начинки тут більше, ніж самого тіста, пиріг і виходить таким м'яким і незвичайним.

Для тесту:

  • 4 яєчні жовтки
  • 200 г м'якого вершкового масла
  • 150 г борошна
  • 1 ч. л. розпушувача

Збийте жовтки з розм'якшеним вершковим маслом. Додати борошно і розпушувач, замісити тісто. Розділіть його на 2 нерівні частини: ⅓ заберіть у морозилку, а ⅔ — у холодильник.

Для начинки:

  • 1,5–2 кг яблук
  • 150 г цукру (кількість можна зменшити, якщо яблука солодкі)
  • сок и цедра 1 лимона

Очистіть яблука, натріть їх у великій тертці. Перекладіть у сковороду, додайте цукор, цедру та лимонний сік, тушкуйте на середньому вогні, поки зайва рідина повністю не випарується. Остудіть начинку.

Для меренги:

  • 4 яєчні білки
  • 180 г цукру

Збийте білки із цукром до стійких піків. Дістаньте більшу частину тіста з холодильника та розкачайте. Викладіть його у форму для випічки, сформувавши дно та бортики. Викладіть шар яблучної начинки на тісто.

Дістаньте частину тіста з морозилки та натріть половину його на великій тертці поверх яблук. Поступово розподіліть меренгу поверх натертого тіста. Зверху натріть частину тіста, що залишилася.

Випікайте пиріг у розігрітій до 180 °C духовці 40-60 хвилин.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату із помідорів.