Популярные новости

Последние новости

Наступление рф на Константиновку: военный эксперт раскрыл план оккупантов и объяснил, что сейчас происходит

Как посеять салат на зиму: практические советы, которые помогут собрать богатый урожай

Не рискуйте здоровьем: ученые рекомендуют отказаться от донер‐кебаба в Польше

Землян готовят к инопланетянам: расшифрован таинственный сигнал с марсианского зонда

Отказаться от НАТО на 20 лет: журналисты раскрыли детали "мирного плана" Трампа для Украины

Роман Свитан рассказал, пригласит ли Байден Украину в НАТО после победы Трампа

Не устраивает классный руководитель: могут ли ученики и родители инициировать замену педагога

Выписать человека из жилья можно без его согласия: украинцам объяснили, как это сделать

"Увидим победу, Слава Украине": бывший Ани Лорак похвастался путешествием с 13-летней дочкой

Россия меняет тактику: почему украинская ПВО под новой угрозой

В ТЦК ждет специальный человек: военком рассказал, как работают с мужчинами с отсрочкой

«Находился в затруднительном положении»: киевлянин обворовал Новую почту и ломбард

В каких случаях украинки могут получать пенсию своих мужей: внимание - на проценты

Военному не выплатили деньги после ранения: дело дошло до суда

Разогрев пищи в микроволновке: безопасная привычка или риск для здоровья

Розігрів їжі в мікрохвильовці: безпечна звичка чи ризик для здоров'я

Поделиться сюжетом
Розігрів їжі в мікрохвильовці: безпечна звичка чи ризик для здоров'я

Мікрохвильові печі є зручним способом швидко розігріти їжу, але багато людей сумніваються в їхній безпечності. Основні побоювання пов'язані з випромінюванням, бактеріями, збереженням поживних речовин та використанням пластикових контейнерів.

Мікрохвилі, які використовуються в цих печах, не є радіоактивними та не роблять їжу шкідливою. Однак важливо правильно доглядати за приладом та дотримуватися правил користування. По це повідомляє Iflscience.

Очищення мікрохвильовки. Фото Freepik

ВООЗ запевняє, що шкода можлива тільки при тривалому впливі високої потужності, значно більшій за ту, що використовується в побутових мікрохвильових печах.

Мікрохвильова піч не завжди рівномірно нагріває їжу, тому важливо перемішувати її під час приготування, щоб знищити всі шкідливі бактерії. Міф про те, що мікрохвилі знижують поживність їжі, не має наукових доказів. Навпаки, цей спосіб зберігає більше корисних речовин, оскільки їжа готується швидко і з мінімальною кількістю води.

Як відмити мікрохвильову піч. Фото: скрін youtube

Під час розігрівання важливо дотримуватись інструкцій: перемішувати їжу, перевіряти температуру та давати їй постояти після завершення циклу, щоб забезпечити рівномірне приготування.

Крім того, Знай.ua повідомляв, як правильно користуватись мікрохвильовкою - кожен другий робить ці помилки