Популярные новости

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Розігрів їжі в мікрохвильовці: безпечна звичка чи ризик для здоров'я

Поделиться сюжетом
Розігрів їжі в мікрохвильовці: безпечна звичка чи ризик для здоров'я

Мікрохвильові печі є зручним способом швидко розігріти їжу, але багато людей сумніваються в їхній безпечності. Основні побоювання пов'язані з випромінюванням, бактеріями, збереженням поживних речовин та використанням пластикових контейнерів.

Мікрохвилі, які використовуються в цих печах, не є радіоактивними та не роблять їжу шкідливою. Однак важливо правильно доглядати за приладом та дотримуватися правил користування. По це повідомляє Iflscience.

Очищення мікрохвильовки. Фото Freepik

ВООЗ запевняє, що шкода можлива тільки при тривалому впливі високої потужності, значно більшій за ту, що використовується в побутових мікрохвильових печах.

Мікрохвильова піч не завжди рівномірно нагріває їжу, тому важливо перемішувати її під час приготування, щоб знищити всі шкідливі бактерії. Міф про те, що мікрохвилі знижують поживність їжі, не має наукових доказів. Навпаки, цей спосіб зберігає більше корисних речовин, оскільки їжа готується швидко і з мінімальною кількістю води.

Як відмити мікрохвильову піч. Фото: скрін youtube

Під час розігрівання важливо дотримуватись інструкцій: перемішувати їжу, перевіряти температуру та давати їй постояти після завершення циклу, щоб забезпечити рівномірне приготування.

Крім того, Знай.ua повідомляв, як правильно користуватись мікрохвильовкою - кожен другий робить ці помилки