Популярні новини

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

Розігрів їжі в мікрохвильовці: безпечна звичка чи ризик для здоров'я

Поділитися сюжетом
Розігрів їжі в мікрохвильовці: безпечна звичка чи ризик для здоров'я

Мікрохвильові печі є зручним способом швидко розігріти їжу, але багато людей сумніваються в їхній безпечності. Основні побоювання пов'язані з випромінюванням, бактеріями, збереженням поживних речовин та використанням пластикових контейнерів.

Мікрохвилі, які використовуються в цих печах, не є радіоактивними та не роблять їжу шкідливою. Однак важливо правильно доглядати за приладом та дотримуватися правил користування. По це повідомляє Iflscience.

Очищення мікрохвильовки. Фото Freepik

ВООЗ запевняє, що шкода можлива тільки при тривалому впливі високої потужності, значно більшій за ту, що використовується в побутових мікрохвильових печах.

Мікрохвильова піч не завжди рівномірно нагріває їжу, тому важливо перемішувати її під час приготування, щоб знищити всі шкідливі бактерії. Міф про те, що мікрохвилі знижують поживність їжі, не має наукових доказів. Навпаки, цей спосіб зберігає більше корисних речовин, оскільки їжа готується швидко і з мінімальною кількістю води.

Як відмити мікрохвильову піч. Фото: скрін youtube

Під час розігрівання важливо дотримуватись інструкцій: перемішувати їжу, перевіряти температуру та давати їй постояти після завершення циклу, щоб забезпечити рівномірне приготування.

Крім того, Знай.ua повідомляв, як правильно користуватись мікрохвильовкою - кожен другий робить ці помилки