Популярні новини

Останні новини

Не ризикуйте здоров'ям: вчені рекомендують відмовитися від донер-кебабу в Польщі

Землян готують до інопланетян: розшифровано таємничий сигнал із марсіанського зонда

Відмовитися від НАТО на 20 років: журналісти розкрили деталі "мирного плану" Трампа для України

Роман Світан розповів, чи запросить Байден Україну до НАТО після перемоги Трампа

Не влаштовує класний керівник: чи можуть учні та батьки ініціювати заміну педагога

Виписати людину з житла можна без її згоди: українцям пояснили, як це зробити

"Побачимо перемогу, Слава Україні": колишній Ані Лорак похизувався мандрівкою з 13-річною донькою

Росія змінює тактику: чому українська ППО під новою загрозою

У ТЦК чекає спеціальна людина: воєнком розповів, як працюють з чоловіками з відстрочкою

«Перебував у скрутному становищі»: киянин обікрав Нову пошту та ломбард

У яких випадках українки можуть отримувати пенсію своїх чоловіків: увага – на відсотки

Швидке завершення війни загрожує втратами: Зеленський про мирну ідею Трампа

Військовому не виплатили гроші після поранення: справа дійшла до суду

Експерт розповів, як Майя Санду змогла перемогти на виборах у Молдові, всупереч втручанню рф

Розігрів їжі в мікрохвильовці: безпечна звичка чи ризик для здоров'я

Поділитися сюжетом
Розігрів їжі в мікрохвильовці: безпечна звичка чи ризик для здоров'я

Мікрохвильові печі є зручним способом швидко розігріти їжу, але багато людей сумніваються в їхній безпечності. Основні побоювання пов'язані з випромінюванням, бактеріями, збереженням поживних речовин та використанням пластикових контейнерів.

Мікрохвилі, які використовуються в цих печах, не є радіоактивними та не роблять їжу шкідливою. Однак важливо правильно доглядати за приладом та дотримуватися правил користування. По це повідомляє Iflscience.

Очищення мікрохвильовки. Фото Freepik

ВООЗ запевняє, що шкода можлива тільки при тривалому впливі високої потужності, значно більшій за ту, що використовується в побутових мікрохвильових печах.

Мікрохвильова піч не завжди рівномірно нагріває їжу, тому важливо перемішувати її під час приготування, щоб знищити всі шкідливі бактерії. Міф про те, що мікрохвилі знижують поживність їжі, не має наукових доказів. Навпаки, цей спосіб зберігає більше корисних речовин, оскільки їжа готується швидко і з мінімальною кількістю води.

Як відмити мікрохвильову піч. Фото: скрін youtube

Під час розігрівання важливо дотримуватись інструкцій: перемішувати їжу, перевіряти температуру та давати їй постояти після завершення циклу, щоб забезпечити рівномірне приготування.

Крім того, Знай.ua повідомляв, як правильно користуватись мікрохвильовкою - кожен другий робить ці помилки