Популярные новости

Последние новости

Укрпочта выпустила новые голографические марки - Смилянский

Эксперт показал на реальном примере, как сократить расходы на отопление этой зимой

Астрологи назвали знаки Зодиака, в которых исполнятся самые заветные мечты до конца года

В результате наводнений в Испании погибли более 50 человек

В России загорелся один из крупнейших заводов электротехнической отрасли

Умеров сообщил об упрощении отчетности за имущество для военных: о каких изменениях идет речь

Лучше, чем деруны: рецепт пышных картофельных оладий с грибным соусом

Радиоперехват ГУР: жена оккупанта жалуется на отсутствие выплат и страховых

Торговая война между США и ЕС: эксперты назвали угрозы мировой экономике в случае победы Трампа на выборах

План Трампа по Украине – это секрет Полишинеля, а предложения Китая не устраивают даже путина: мнение эксперта

Украинцам может грозить космическое подорожание до 25 гривен за кубометр газа: "И это не предел"

Роботизированные комплексы помогли уменьшить потери среди украинских военных

Харрис и Трамп почти сравнялись в предвыборной гонке: свежий опрос

В Донецкой области разоблачили российских агентов, разглашавших данные об объектах критической инфраструктуры и местоположении ВСУ

Скидка для уклонистов и заочные штрафы: для украинцев в новом законопроекте подготовили нововведение

Із яблуками та горіхами: рецепт смачнющого пирога від переможниці "Мастер Шеф"

Поделиться сюжетом
Із яблуками та горіхами: рецепт смачнющого пирога від переможниці "Мастер Шеф"

Переможниця кулінарного проєкту "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна показала, як приготувати неймовірно смачний рулет із горіхами та яблуками.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно - 350 г
  • дріжджі живі - 12,5 г
  • яйце - 1 шт.
  • молоко (тепле) - 150 г
  • вершкове масло (мʼяке) - 38 г
  • цукор - 50 г
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • + 1 яєчний жовток для змащування

Для горіхової начинки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере:

  • волоські горіхи - 350 г
  • цукор - 75 г
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • молоко - 200 г

Для яблучної начинки зірка "Мастер Шеф" використала:

  • яблука - 2 шт. великого розміру
  • вершкове масло - 30 г
  • цукор - за смаком (якщо яблука солодкі, можна й без нього)
  • кориця мелена - 1 ч.л.

В миску "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна наливає тепле молоко, додає 1 ст.л. цукру, розтирає живі дріжджі та лишає на 10 хвилин.

Просіюємо борошно, робимо в ньому заглиблення та додаємо туди яйця, молоко з дріжджами, решту цукру, ваніль, сіль і трохи перемішуємо. Додаємо мʼяке вершкове масло та знову перемішуємо.

Вимішуємо тісто хвилин 10, щоб вона стало пухким і повітряним, накриваємо його рушником і лишаємо підходити в теплі приблизно на пів години. Після цього ще кілька хвилин вимішуємо тісто, знову накриваємо рушником і лишаємо ще на пів години.

Для горіхової начинки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна змішує подрібнені горіхи з цукром і киплячим молоком, щоб ніби запарити горіхи.

Щоб приготувати яблучну начинку, яблука нарізаємо дрібними кубиками. На розігріту пательню з вершковим маслом викладаємо нарізані яблука, додаємо цукор із корицею та тушкуємо до мʼякості.

На припиленому борошном столі розкачуємо тісто, викладаємо начинку та загортаємо щільний рулет. Зверху змащуємо яєчним жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до румʼяності.