Популярні новини

Останні новини

Спадщину тепер не отримаєте: українцям розповіли про нюанси, які потрібно обов'язково врахувати

Після "зими" на початку листопада в Україну ще повернеться тепло

Не треба плутати ставлення людей до війни, до ворога з проблемою консолідації, - філософ Андрій Єрмолаєв

"Заходи та живи": у Маріуполі окупанти запустили новий етап захоплення житла українців

РФ атакувала комунальне транспортне підприємство Херсонської міськради: які наслідки

Газу немає, а за доставку заплатите, ще й погрози отримаєте: "Нафтогаз" змусив українців чухати голови

Може стати плацдармом для армії рф: військовий експерт розповів про ризики втрати стратегічно важливого міста

В Мексиці виявили загублене місто майя

Листопад порадує не лише Скорпіонів: знаки Зодіаку, яких успіх переслідуватиме

Росія атакувала Україну ракетою невстановленого типу та "шахедами": як відпрацювала ППО

Росіяни здійснили 19 атаку на Київ за жовтень - є постраждалі

Запечена картопля фрі: простий та смачний рецепт

Пенсії підвищили, але не всім однаково: хто отримує більше

"В тому числі": чому це неправильно і як сказати українською

В ISW проаналізували зростання темпів наступу ворога на фронті та побачили нюанс

Із яблуками та горіхами: рецепт смачнющого пирога від переможниці "Мастер Шеф"

Поділитися сюжетом
Із яблуками та горіхами: рецепт смачнющого пирога від переможниці "Мастер Шеф"

Переможниця кулінарного проєкту "Мастер Шеф - 12" Валерія Матрохіна показала, як приготувати неймовірно смачний рулет із горіхами та яблуками.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно - 350 г
  • дріжджі живі - 12,5 г
  • яйце - 1 шт.
  • молоко (тепле) - 150 г
  • вершкове масло (мʼяке) - 38 г
  • цукор - 50 г
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • + 1 яєчний жовток для змащування

Для горіхової начинки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна бере:

  • волоські горіхи - 350 г
  • цукор - 75 г
  • ванільний цукор - 1 пакетик
  • молоко - 200 г

Для яблучної начинки зірка "Мастер Шеф" використала:

  • яблука - 2 шт. великого розміру
  • вершкове масло - 30 г
  • цукор - за смаком (якщо яблука солодкі, можна й без нього)
  • кориця мелена - 1 ч.л.

В миску "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна наливає тепле молоко, додає 1 ст.л. цукру, розтирає живі дріжджі та лишає на 10 хвилин.

Просіюємо борошно, робимо в ньому заглиблення та додаємо туди яйця, молоко з дріжджами, решту цукру, ваніль, сіль і трохи перемішуємо. Додаємо мʼяке вершкове масло та знову перемішуємо.

Вимішуємо тісто хвилин 10, щоб вона стало пухким і повітряним, накриваємо його рушником і лишаємо підходити в теплі приблизно на пів години. Після цього ще кілька хвилин вимішуємо тісто, знову накриваємо рушником і лишаємо ще на пів години.

Для горіхової начинки "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна змішує подрібнені горіхи з цукром і киплячим молоком, щоб ніби запарити горіхи.

Щоб приготувати яблучну начинку, яблука нарізаємо дрібними кубиками. На розігріту пательню з вершковим маслом викладаємо нарізані яблука, додаємо цукор із корицею та тушкуємо до мʼякості.

На припиленому борошном столі розкачуємо тісто, викладаємо начинку та загортаємо щільний рулет. Зверху змащуємо яєчним жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин до румʼяності.