Популярные новости

Последние новости

Школы изменятся до неузнаваемости: детям обеспечат более комфортные условия обучения

Если срочно понадобились деньги: банки дали инструкцию, как изменить кредитный лимит

Субсидия в Украине: в ноябре помощь начислят нескольким категориям

В РФ придумали «интересный» метод мобилизации блогеров

Привычка, от которой следует отказаться, чтобы сохранить здоровье сердца

Шоколадный торт из блинов с нежным кремом: просто и изысканно

Валютных скачков не избежать: что будет с курсом доллара к концу года

Пенсия в Украине: стало известно, сколько получают руководители ПФУ

В Чехии разрешили нескольким десяткам граждан воевать за Украину: сколько солдат присоединятся к ВСУ

Главное за 2 ноября: усложнения на НМТ-2025, атака шахедов на энерргетку и сокращение пенсий

Добираться на работу станет дороже: готовятся новые тарифы на проезд в транспорте

Ключ к донецкому фронту: военный эксперт рассказал о планах армии рф на востоке Украины

Жалобы на ВЛК: как правильно оформить и подать заявление, чтобы был сдвиг

Простой рецепт котлет из печени от шеф-повара: получается невероятно вкусно

«Это не стеб»: журналист высмеял ремонт остановки «в стиле россиян»

Ідеальний фарширований перець без духовки: кулінар поділився простим рецептом

Поделиться сюжетом
Ідеальний фарширований перець без духовки: кулінар поділився простим рецептом

Фарширований перець із рисом і мʼясом у томатному соусі – це досить проста в приготуванні, дуже смачна та збалансована страва.

Рецептом поділився український кулінарний блогер Алекс Міль. Щоб приготувати смачні фаршировані перці, нам знадобиться:

  • перець солодкий - 8-10 шт. середнього розміру
  • мʼясний фарш - 500 г
  • цибуля - 120 г
  • морква - 120 г
  • часник - 2-3 зуб.
  • рис - 200 г (у сухому вигляді)
  • олія - 12 г
  • сіль, перець, хмелі-сунелі - за смаком

Для томатного соусу:

  • цибуля - 100 г
  • олія - 15 г
  • вода - 500 мл
  • томатне пюре - 500 г
  • цукор - 2 ч.л.

Рис добре промиваємо холодною водою (3-5 разів). Промитий рис заливаємо чистою водою та варимо до напівготовності приблизно 12 хвилин.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на дрібній тертці, подрібнюємо часник. На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії спершу смажимо цибулю з часником протягом 5 хвилин, періодично помішуючи, а далі додаємо моркву та смажимо ще 5-7 хвилин.

Змішуємо мʼясний фарш, засмажку, рис, приправляємо сіллю, перцем, хмелі-сунелі та добре все перемішуємо. Фаршируємо перці.

Для соусу в велику каструлю наливаємо олію та обсмажуємо дрібно нарізану цибулю протягом 6 хвилин. Слідом додаємо томатне пюре, цукор, доливаємо воду та перемішуємо.

Ставимо фаршировані перці в каструлю з соусом і варимо на малому вогні під кришкою приблизно 25 хвилин.