Популярные новости

Последние новости

В Украине запускают 5G-связь: эксперимент стартует в трех городах

Как защитить абрикос и персик от зимних морозов: садоводы назвали лучший способ

Водителей массово начали штрафовать: как избежать санкций и сохранить финансы

Бутерброд становится почти деликатесом: супермаркеты сменили цены на колбасу, бекон и сыр

Украинский ученый помог рф усовершенствовать устройства для ударов по мирным городам: подробности вопиющего инцидента

По 13 лет тюрьмы: суд вынес приговор корректировщикам из Ивано-Франковска

Стереотипы до инфаркта доведут: что больше всего вредит сердцу мужчин

В работе приложения "Резерв+" произошел технический сбой

Историческое выравнивание пенсии: кому обещают повышение выплат

Рецепт идеальных блинов на молоке: всегда получаются вкусными и тонкими

Утренний ритуал на вес золота: новые цены на кофе, сахар и сливки бьют по карманам украинцев

Внедрят новые стандарты: в школах проведут оценивание

Минимальная пенсия не обрадует украинцев в 2025 году: назван размер будущих выплат

Заточка ножниц в домашних условиях по "народным" методам: не так уже и сложно

Как хранить в квартире лук, чтобы он прослужил дольше: хозяйки поделились хитростями

Як приготувати тірамісу вдома: простий рецепт італійського десерту від шеф-повара

Поделиться сюжетом
Як приготувати тірамісу вдома: простий рецепт італійського десерту від шеф-повара

Шеф-повар Марко Черветті пропонує справжній італійський рецепт тірамісу, для приготування якого не потрібна духовка.

Щоб приготувати тірамісу, візьміть такі інгредієнти: сир Маскарпоне - 250 г, яйця - 3 шт, печиво Савоярді - 10 шт, цукор - 50 г, сіль - 1 г, Американо - 240 мл, тертий чорний шоколад - 2 г.

Розпочніть із приготування крему. Відокремте жовтки від білків: у окремій мисці збийте білки з дрібкою солі до утворення міцної піни. В іншій мисці змішайте жовтки з цукром, поки маса не стане світлою та кремовою. Додайте сир маскарпоне до жовткової суміші та обережно перемішайте до однорідності. Потім, поступово та акуратно, введіть збиті білки до маскарпоне.

Приготуйте каву для просочення печива. Заваріть американо або використайте еспресо, щоб забезпечити десерту багатий кавовий смак. Обережно занурюйте кожен шматок Савоярді у каву, не допускаючи надмірного розмокання. Візьміть форму для десерту та викладіть перший шар печива на дно, після чого покрийте його товстим шаром крему.

Продовжуйте викладати шари, чергуючи кавове печиво і крем, поки не використаєте всі інгредієнти. Останній шар завершіть кремом, ретельно його розрівнюючи. За бажанням посипте верх тірамісу тертим чорним шоколадом, який надасть десерту виразного шоколадного смаку. За словами Марко Черветті, тертий шоколад додає тірамісу більше аромату, ніж традиційний какао-порошок.

Поставте тірамісу в холодильник мінімум на 8 годин, щоб усі шари просочилися і десерт набув потрібної консистенції.

Цей рецепт тірамісу стане вашим улюбленим, адже його приготування неймовірно просте, а смак – незабутній.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.