Популярні новини

Останні новини

Малиновий торт-пиріг: ніжний десерт для особливих випадків

Нові правила "Ощадбанку" можуть залишити пенсіонерів без виплат: як захистити свої гроші

OSINT-проєкт назвав число "шахедів", яких РФ запустила по Білорусі з липня

Доведеться платити більше: тариф на світло може зрости в листопаді, проте не для всіх

​Помер молодший брат Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайла

"Взагалі конч*лига...": Сергій Середа раптово розповів про сімейну драму Регіни Тодоренко

Росіяни знову атакували Харків: пошкоджені багатоповерхівки

Як приготувати розсипчастий плов: рецепт узбецької страви від зірки "Мастер Шеф"

Половина школярів не мають знань: в українській освіті справжня катастрофа

В Україні призначили нового освітнього омбудсмена

Meta заблокувала шахраїв, які вимагали гроші Instagram-блогерів, - Мінцифри

«Гостра нирка» для лікарень — Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» Валерія Дубіля передали 11 апаратів Prismaflex

Додаткова зимова допомога для українців: кому виплатять до 32 000 гривень

Відбувся лише штрафом: працівника ТЦК судили за злочин, подробиці інциденту

​"Повернення додому": на Центральному залізничному вокзалі Києва відкрили мініскульптуру

Як приготувати тірамісу вдома: простий рецепт італійського десерту від шеф-повара

Поділитися сюжетом
Як приготувати тірамісу вдома: простий рецепт італійського десерту від шеф-повара

Шеф-повар Марко Черветті пропонує справжній італійський рецепт тірамісу, для приготування якого не потрібна духовка.

Щоб приготувати тірамісу, візьміть такі інгредієнти: сир Маскарпоне - 250 г, яйця - 3 шт, печиво Савоярді - 10 шт, цукор - 50 г, сіль - 1 г, Американо - 240 мл, тертий чорний шоколад - 2 г.

Розпочніть із приготування крему. Відокремте жовтки від білків: у окремій мисці збийте білки з дрібкою солі до утворення міцної піни. В іншій мисці змішайте жовтки з цукром, поки маса не стане світлою та кремовою. Додайте сир маскарпоне до жовткової суміші та обережно перемішайте до однорідності. Потім, поступово та акуратно, введіть збиті білки до маскарпоне.

Приготуйте каву для просочення печива. Заваріть американо або використайте еспресо, щоб забезпечити десерту багатий кавовий смак. Обережно занурюйте кожен шматок Савоярді у каву, не допускаючи надмірного розмокання. Візьміть форму для десерту та викладіть перший шар печива на дно, після чого покрийте його товстим шаром крему.

Продовжуйте викладати шари, чергуючи кавове печиво і крем, поки не використаєте всі інгредієнти. Останній шар завершіть кремом, ретельно його розрівнюючи. За бажанням посипте верх тірамісу тертим чорним шоколадом, який надасть десерту виразного шоколадного смаку. За словами Марко Черветті, тертий шоколад додає тірамісу більше аромату, ніж традиційний какао-порошок.

Поставте тірамісу в холодильник мінімум на 8 годин, щоб усі шари просочилися і десерт набув потрібної консистенції.

Цей рецепт тірамісу стане вашим улюбленим, адже його приготування неймовірно просте, а смак – незабутній.

Рецепт легкого пирога на йогурті від переможниці "Мастер Шеф": дуже просто та смачно.

Замість котлет: рецепт картопляних дерунів із куркою.

Смачно, як у ресторані: рецепт популярного італійського салату з помідорів.