Популярные новости

Последние новости

С ноября в Украине вводится новый запрет: за нарушение можно получить реальный срок

Арсений Пушкаренко: Благодаря системной работе украинской власти пути не удалось навязать свою повестку дня странам-членам БРИКС

Казнь россиянами 124 пленных ВСУ: в Офисе Генпрокурора сообщили о 49 делах

Прибавку к пенсии хотят забрать: кто теряет более 2000 гривен

Как включить 5G на телефоне: специалисты назвали самый простой способ

Рождественский пост-2024: когда начинается, что строго запрещено эти 40 дней и кому можно не придерживаться

"Уничтожил в мясных штурмах несколько батальонов": Z-каналы жалуются на главаря из "ЛНР"

Поддержка станет проще – деньги придут на карту: Минсоцполитики запустил проект для пожилых граждан

Старший сын Виктора Павлика сбежал из Украины, певец попытался оправдаться: "Он сам знает, что делать"

Бритни Спирс начинает новый бизнес проект: о музыке придется забыть

Погода подготовила сюрпризы: синоптики удивили прогнозом на ноябрь

"Зарабатывали" на уклонистах: на Закарпатье задержали чиновников ТЦК и Теробороны

Что о вас должно знать ТЦК: какими личными данными не стоит делиться ни в коем случае

Быстрое тесто для пиццы: кулинар раскрыла идеальный рецепт

Как заменят рассадник коррупции МСЭК: чего ждать украинцам

Як легко приготувати торт Наполеон: рецепт від «Мастер Шефа» Лізи Глинської

Поделиться сюжетом
Як легко приготувати торт Наполеон: рецепт від «Мастер Шефа» Лізи Глинської

Торт Наполеон — це не лише десерт, а й справжня кулінарна класика, яка давно завоювала серця любителів солодощів.

Сьогодні ми розглянемо, як приготувати торт Наполеон, дотримуючись простого покрокового рецепту від Лізи Глінської з "МайстерШеф". Цей смачний торт складається з кількох тонких шарів ніжного тіста та ароматного крему, і з ним зможе впоратися навіть початківець.

Складові для приготування

На початку приготування потрібно зробити тісто. Для цього на деко насипають борошно, а зверху натирають заморожене масло. Усе добре перемішують, а в окремій мисці змішують сметану, яйце і соду, після чого цю суміш додають до борошна з маслом. Замішують тісто, яке потім ділять на 11 рівних частин. Кожен шматочок обгортають плівкою і ставлять у холодильник на 2 години. Це дозволить тісту охолонути і краще тримати форму під час випікання.

Після охолодження дістають один шматок тіста, розкачують його в круг завтовшки близько 24 см і випікають при температурі 180°C протягом 5-6 хвилин. Таким чином, готують всі 10 коржів.

Приготування крему

Тим часом можна зайнятися кремом. Нагрівають молоко до появи пари, а в іншій мисці збивають яйця з цукром, додаючи борошно та кукурудзяний крохмаль. Потім цю суміш поєднують з третиною гарячого молока і повертають назад у каструлю. Варять на середньому вогні до загустіння.

Формування торта

Коли всі коржі готові, починають формувати торт. На дно форми кладуть перший корж і змащують його трьома столовими ложками крему, після чого повторюють ці дії для всіх 10 коржів. Залишки короткого тіста кришать на крихти і змішують з підсмаженими волоськими горіхами. Ці крихти посипають зверху торта, надаючи йому особливого вигляду.

Остудження

Після цього торт залишають на кілька годин при кімнатній температурі, а потім ставлять у холодильник на 5-6 годин.

Читайте також:

Як швидко приготувати український холодець: Клопотенко розкрив ідеальний рецепт

Рецепт ніжної сирно-гарбузової запіканки від переможниці "Мастер Шеф": смачно та красиво

Торт "Наполеон" з неймовірно ніжним кремом: рецепт від шеф-кухаря Клопотенка