Популярні новини

Останні новини

Українці масово отримують "нульові" платіжки від "Нафтогазу"

ДТЕК виконав основні роботи з підготовки електромереж до проходження зими

Як приготувати рис для суші: шеф-кухар дала простий і бюджетний рецепт

Копійка гривню береже: "Нафтогаз" дав поради для зменшення платіжки

Під Курськом у полон схопили окупанта, який став свідком вбивства українських бійців

Стало відомо, куди подівся Вася Бендас із "Шоу Долгоносиків": яка доля спіткала відомого актора

​На чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юніорів та молоді українські спортсмени здобули 34 медалі

У моторошній пожежі на Полтавщині загинули дві літні жінки та дитина

Репер Ярмак пояснив, що мобілізація – це не вирок. Навіть призначення у піхоту

Михайло Бурдейний: король митниці продовжує процвітати попри корупційні скандали

Вибори у США: у Євросоюзі заявили про незмінність позиції з підтримки України

Простий рецепт сирників, які завжди виходять смачними та ніжними: секрет у пропорції

Подвійне підвищення тарифів: українців хочуть залишити з пустими гаманцями

Неподалік кордону з Румунією знайшли тіло чоловіка

Українські військові показали, як знищують окупантів на околицях Часового Яру

Як легко приготувати торт Наполеон: рецепт від «Мастер Шефа» Лізи Глинської

Поділитися сюжетом
Як легко приготувати торт Наполеон: рецепт від «Мастер Шефа» Лізи Глинської

Торт Наполеон — це не лише десерт, а й справжня кулінарна класика, яка давно завоювала серця любителів солодощів.

Сьогодні ми розглянемо, як приготувати торт Наполеон, дотримуючись простого покрокового рецепту від Лізи Глінської з "МайстерШеф". Цей смачний торт складається з кількох тонких шарів ніжного тіста та ароматного крему, і з ним зможе впоратися навіть початківець.

Складові для приготування

На початку приготування потрібно зробити тісто. Для цього на деко насипають борошно, а зверху натирають заморожене масло. Усе добре перемішують, а в окремій мисці змішують сметану, яйце і соду, після чого цю суміш додають до борошна з маслом. Замішують тісто, яке потім ділять на 11 рівних частин. Кожен шматочок обгортають плівкою і ставлять у холодильник на 2 години. Це дозволить тісту охолонути і краще тримати форму під час випікання.

Після охолодження дістають один шматок тіста, розкачують його в круг завтовшки близько 24 см і випікають при температурі 180°C протягом 5-6 хвилин. Таким чином, готують всі 10 коржів.

Приготування крему

Тим часом можна зайнятися кремом. Нагрівають молоко до появи пари, а в іншій мисці збивають яйця з цукром, додаючи борошно та кукурудзяний крохмаль. Потім цю суміш поєднують з третиною гарячого молока і повертають назад у каструлю. Варять на середньому вогні до загустіння.

Формування торта

Коли всі коржі готові, починають формувати торт. На дно форми кладуть перший корж і змащують його трьома столовими ложками крему, після чого повторюють ці дії для всіх 10 коржів. Залишки короткого тіста кришать на крихти і змішують з підсмаженими волоськими горіхами. Ці крихти посипають зверху торта, надаючи йому особливого вигляду.

Остудження

Після цього торт залишають на кілька годин при кімнатній температурі, а потім ставлять у холодильник на 5-6 годин.

Читайте також:

Як швидко приготувати український холодець: Клопотенко розкрив ідеальний рецепт

Рецепт ніжної сирно-гарбузової запіканки від переможниці "Мастер Шеф": смачно та красиво

Торт "Наполеон" з неймовірно ніжним кремом: рецепт від шеф-кухаря Клопотенка