Популярные новости

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Їжа з повітря: Біл Гейтс створює масло, для якого не потрібні вершки та молоко

Поделиться сюжетом
Їжа з повітря: Біл Гейтс створює масло, для якого не потрібні вершки та молоко

Американський підприємець та мільярдер Білл Гейтс знову здивував світ, інвестувавши в стартап, що розробляє технологію виробництва вершкового масла з використанням лише вуглекислого газу та водню. Про це повідомляє New Atlas.

За словами Гейтса, цей проєкт є лише початком великої трансформації. У майбутньому планується створення молока, морозива, сиру, м’яса та тропічних масел без використання тварин чи рослин. Компанія з Сан-Хосе, яка займається цим проєктом, має назву Savor. Вона використовує термохімічний процес, що значно зменшує вплив на навколишнє середовище порівняно з традиційним сільським господарством.

Біл Гейтс. Фото з відкритих джерел

Основою цього процесу є те, що всі жири складаються з ланцюжків атомів вуглецю та водню. Savor розробили метод створення таких же ланцюжків, використовуючи вуглекислий газ з повітря та водень з води. Після нагрівання та окислення ці елементи перетворюються на жирні кислоти, які потім стають основою для створення жиру.

Згідно з даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, виробництво м’яса та молочних продуктів є значним джерелом парникових газів, що спричиняє глобальне потепління. Альтернативи, такі як пальмова олія, призводять до вирубки лісів і втрати біорізноманіття. Тому нові технології, що дозволяють створювати жири без шкоди для природи, мають величезний потенціал для зменшення викидів вуглекислого газу.

Маргарин. Фото: кадр з відео

Гейтс вважає, що перехід на лабораторно створені жири та олії може значно наблизити людство до досягнення кліматичних цілей. Проте, найбільшим викликом є переконати споживачів змінити свої звички та прийняти нові продукти. Гейтс підкреслює, що одним із ключових завдань є зниження вартості цих продуктів, щоб вони стали доступними для широкого загалу.

Раніше ми розповідали, Дівчина, вагітна протягом 12 років, готується до ролі бабусі у 40: у малюка буде "100 нянь"

Також, Вчені знайшли "живих мерців" у космосі та дізналися, чому вони такі