Популярні новини

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ

Їжа з повітря: Біл Гейтс створює масло, для якого не потрібні вершки та молоко

Поділитися сюжетом
Їжа з повітря: Біл Гейтс створює масло, для якого не потрібні вершки та молоко

Американський підприємець та мільярдер Білл Гейтс знову здивував світ, інвестувавши в стартап, що розробляє технологію виробництва вершкового масла з використанням лише вуглекислого газу та водню. Про це повідомляє New Atlas.

За словами Гейтса, цей проєкт є лише початком великої трансформації. У майбутньому планується створення молока, морозива, сиру, м’яса та тропічних масел без використання тварин чи рослин. Компанія з Сан-Хосе, яка займається цим проєктом, має назву Savor. Вона використовує термохімічний процес, що значно зменшує вплив на навколишнє середовище порівняно з традиційним сільським господарством.

Біл Гейтс. Фото з відкритих джерел

Основою цього процесу є те, що всі жири складаються з ланцюжків атомів вуглецю та водню. Savor розробили метод створення таких же ланцюжків, використовуючи вуглекислий газ з повітря та водень з води. Після нагрівання та окислення ці елементи перетворюються на жирні кислоти, які потім стають основою для створення жиру.

Згідно з даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, виробництво м’яса та молочних продуктів є значним джерелом парникових газів, що спричиняє глобальне потепління. Альтернативи, такі як пальмова олія, призводять до вирубки лісів і втрати біорізноманіття. Тому нові технології, що дозволяють створювати жири без шкоди для природи, мають величезний потенціал для зменшення викидів вуглекислого газу.

Маргарин. Фото: кадр з відео

Гейтс вважає, що перехід на лабораторно створені жири та олії може значно наблизити людство до досягнення кліматичних цілей. Проте, найбільшим викликом є переконати споживачів змінити свої звички та прийняти нові продукти. Гейтс підкреслює, що одним із ключових завдань є зниження вартості цих продуктів, щоб вони стали доступними для широкого загалу.

Раніше ми розповідали, Дівчина, вагітна протягом 12 років, готується до ролі бабусі у 40: у малюка буде "100 нянь"

Також, Вчені знайшли "живих мерців" у космосі та дізналися, чому вони такі