Популярні новини

Останні новини

Мобілізація їх не торкнеться: кого з українців ТЦК не чіпатиме, пояснення юриста

Протести у Грузії: росЗМІ вже заявили про появу "снайперів з України"

На українців чекають нові податки: названо суму, на яку зменшаться зарплати

Безкоштовного житла та виплат більше не буде: Франція позбавляє українців допомоги

Яку зелень найпростіше виростити на підвіконні: господині поділилися порадами

ТЦК здійснюватиме обмін даними про військовозобов'язаних з СБУ та поліцією, - Умєров

Немає інтернету – немає пенсії: клієнти відомого банку залишаються без виплат

Рецепт смачнющих пиріжків із мʼясом: шеф-кухар поділилася простим рецептом

Ти не геймер, ти горбатий чахлик: вчені заявили, що столи-трансформери небезпечніші за сидячі

"Переведення медиків зі шпиталів у піхоту": у Генштабі спростували заяву Безуглої

В Україні знову можуть зрости тарифи на комуналку: детальний прогноз від МВФ

Платіжка за світло може зрости: хто заплатить більше

Нардеп Юрій Шаповалов допоміг бізнес-партнеру уникнути сплати податків на сотні мільйонів

Комаровський назвав головну помилку при лікуванні варикозу: що не варто робити

Ощадбанк відбирає в пенсіонерів останні копійки: змушені чекати місяцями

Їжа з повітря: Біл Гейтс створює масло, для якого не потрібні вершки та молоко

Поділитися сюжетом
Їжа з повітря: Біл Гейтс створює масло, для якого не потрібні вершки та молоко

Американський підприємець та мільярдер Білл Гейтс знову здивував світ, інвестувавши в стартап, що розробляє технологію виробництва вершкового масла з використанням лише вуглекислого газу та водню. Про це повідомляє New Atlas.

За словами Гейтса, цей проєкт є лише початком великої трансформації. У майбутньому планується створення молока, морозива, сиру, м’яса та тропічних масел без використання тварин чи рослин. Компанія з Сан-Хосе, яка займається цим проєктом, має назву Savor. Вона використовує термохімічний процес, що значно зменшує вплив на навколишнє середовище порівняно з традиційним сільським господарством.

Біл Гейтс. Фото з відкритих джерел

Основою цього процесу є те, що всі жири складаються з ланцюжків атомів вуглецю та водню. Savor розробили метод створення таких же ланцюжків, використовуючи вуглекислий газ з повітря та водень з води. Після нагрівання та окислення ці елементи перетворюються на жирні кислоти, які потім стають основою для створення жиру.

Згідно з даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, виробництво м’яса та молочних продуктів є значним джерелом парникових газів, що спричиняє глобальне потепління. Альтернативи, такі як пальмова олія, призводять до вирубки лісів і втрати біорізноманіття. Тому нові технології, що дозволяють створювати жири без шкоди для природи, мають величезний потенціал для зменшення викидів вуглекислого газу.

Маргарин. Фото: кадр з відео

Гейтс вважає, що перехід на лабораторно створені жири та олії може значно наблизити людство до досягнення кліматичних цілей. Проте, найбільшим викликом є переконати споживачів змінити свої звички та прийняти нові продукти. Гейтс підкреслює, що одним із ключових завдань є зниження вартості цих продуктів, щоб вони стали доступними для широкого загалу.

Раніше ми розповідали, Дівчина, вагітна протягом 12 років, готується до ролі бабусі у 40: у малюка буде "100 нянь"

Також, Вчені знайшли "живих мерців" у космосі та дізналися, чому вони такі