Популярні новини

Останні новини

Українцям обіцяють кінець пенсійної несправделивості: коли у стареньких поважчають гаманці

Трансформація чекає на всіх: як Плутон вплине на життя Скорпіонів та Водоліїв

Батьки ігнорують збори у школах: вчителька розповіла про трагічні наслідки

Астропрогноз для всіх знаків Зодіаку на 5 листопада: напруга у стосунках та час для планування фінансів

Що заборонено купувати 5 листопада і кому потрібно розкидати монети сьогодні: прикмети та заборони на Іони

Гороскоп на вівторок 5 листопада для всіх знаків Зодіаку: Водолії пробудять у собі бунтаря, Терези – романтика

Ніжна білкова шарлотка, яку варто скуштувати: простий рецепт

Що робити, якщо людина подавилася: експерти розповіли, як надати першу допомогу

Шоколадно-ягідне тістечко "Моті": рецепт популярного десерту від Лізи Глінської

Як уберегти будинок від негативної енергетики: дерево-оберіг стане охоронцем вашого домашнього вогнища

Для військових організували безкоштовне укриття з можливістю відпочити, поїсти та попрати

Луцький собор прикрасили фресками із місцевими бізнесменами: "Чи соромно нам – ні"

Новий виклик для ЗСУ: експерт розповів, як російські дрони навчилися ухилятися від атак

Зимова допомога для українців: хто може розраховувати на підтримку

Простий рецепт бефстроганов: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати яловичину

Шоколадний манник з родзинками без борошна: рецепт родом із дитинства від переможниці "Мастер Шеф"

Поділитися сюжетом
Шоколадний манник з родзинками без борошна: рецепт родом із дитинства від переможниці "Мастер Шеф"

Ліза Глінська пропонує приготувати простий, але неймовірно смачний шоколадний манник на кефірі.

Щоб повторити рецепт переможниці "Мастер Шеф", вам знадобиться:

  • 300 мл кефіру (жирністю 2,5%)
  • 30 г какао-порошку
  • 250 г манної крупи
  • 200 г цукру
  • 100 г вершкового масла (жирністю 62%)
  • 50 г яєць (1 шт.)
  • 6 г харчової соди
  • 60 г родзинок (за бажанням)

Для тіста у великій мисці змішайте всі сухі інгредієнти: манну крупу, какао-порошок, харчову соду та цукор. Ретельно перемішайте.

Розтопіть вершкове масло і додайте його до сухих інгредієнтів разом з яйцем та кефіром кімнатної температури. Перемішайте до однорідної консистенції. Залиште тісто при кімнатній температурі на 30 хвилин, щоб манна крупа набухла.

Замочіть родзинки у теплій воді на 5 хвилин, потім злийте воду і додайте їх до тіста. Перемішайте.

Підготуйте роз'ємну форму діаметром 21 см: застеліть дно пергаментом і змастіть стінки вершковим маслом. Вилийте тісто у форму та відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Після випікання дочекайтеся, поки десерт охолоне, а потім зніміть форму. Ваш шоколадний манник готовий!

Цей рецепт від Лізи Глінської стане чудовою ідеєю для чаювання або святкового столу.