Популярні новини

Останні новини

​Негода знеструмила десяток областей України: Енергетики продовжують відновлювальні роботи

Українські школярі витрачають години на домашку: чому це неправильно

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які не змінюються навіть заради кохання: їх потрібно приймати такими, як вони є

Збирав координати для ударів та формував нову агентурну мережу - СБУ затримала агента ФСБ

Кожен український далекобійник мріє про таке: із фури Mercedes зробили двоповерхову дачу

Нова атака по Україні, ворог вдарив "Шахедами" та КАБами: є постраждалі

​"У листопаді-грудні можливі спекуляції щодо транзиту газу": Чернишов зробив попередження

АРМА знайшло активи фігурантів справ про зловживання у МСЕК: зброя, елітні автівки та мільйони гривень на рахунках

Ліві німецькі популісти провокують розкол у партії Шольця через Україну: експерти розповіли про головні ризики

Комунальники попередили українців про відключення води: хто у "сухих" списках

Бригади «Помста» та «Едельвейс» допомогли ворогу «знайти дорогу на концерт до Кобзона»

В Києві в мережевому ресторані сталася пожежа

"Скоро росія прийде і життя покращиться": на Харківщині жінку судили за підтримку окупантів

Зелений горошок зненацька став "золотим": супермаркети шокували цінами на популярну консервацію

​У школі Маріуполя росіяни знищили монументальні панно

Забудьте про ці макарони назавжди: який вид краще не вживати, якщо здоров'я дороге

Поділитися сюжетом
Забудьте про ці макарони назавжди: який вид краще не вживати, якщо здоров'я дороге

Макарони є у раціоні буквально кожного з нас, при цьому дієтологи не бачать у цьому продукті нічого шкідливого.

Головне – це вибирати правильний сорт та знати, з чим слід поєднувати макарони.

Макарони, фото stale

Спочатку варто визначитися з сортом – найкращими вважаються макарони з твердих сортів пшениці, тому що в них більше клітковини – 6,5 г на 100 г продуктів. Однією порцією можна закрити добову потребу.

Супермаркет, макарони, фото: Знай.ua

Так, лікарі рекомендують заправляти макарони рослинними оліями до смаку, підійде соняшникова, оливкова або будь-яке інше. Це краще, ніж томатний чи вершковий соус, якими зазвичай заливають пасту. Рослинна олія має ненасичені жирні кислоти, тому її варто включити до раціону для зміцнення імунітету.

Паста з сиром фета і помідорами черрі

А ось макарони по-флотськи часто їсти не варто через велику кількість насичених жирів. Слід мінімізувати вживання ковбаси, сосисок.

Раніше ми повідомляли, чим небезпечно сало: ці види улюбленого українцями продукту краще не мати у холодильнику.