Популярні новини

Останні новини

"Ми програємо": влаштував "холодний душ" українцям

Що робити, якщо забули документи та зустріли ТЦК

Секрет ідеального картопляного пюре: рецепт від судді "Мастер Шеф" Хіменеса-Браво

У мережу витекло відео ремайстра Horizon Zero Dawn: графіка зашкалює

"Будьте обережні": синоптикиня попередила про різку зміну погоди в Україні

Школярам видадуть нові підручники: що зміниться у навчанні

Які вітаміни пити восени, щоб підготуватися до зими: фахівці поділилися рекомендаціями

Купити стаж не вийде? Скільки потрібно заробляти українцям, щоби пенсія була 10 тис

Безкоштовні продуктові набори для переселенців: як отримати та куди звернутися

Із яблуками та горіхами: рецепт смачнющого пирога від переможниці "Мастер Шеф"

Японці показали прозору куртку, що нагрівається всередині до 19°C

Ухилення від армії стане ще складнішим: штрафи виписуватимуться без протоколів

Зменшити рахунки за електроенергію: який прилад "зжирає" ваші гроші на світло

Що чоловіки мають готувати 30 жовтня і заборонено робити із синичкою: прикмети та заборони на Зіновія

Гороскоп на 30 жовтня для всіх знаків Зодіаку: астрологи розповіли, кого чекає успіх у фінансах

Цитрусова курочка: легкий та смачний рецепт для особливої ​​вечері

Поділитися сюжетом
Цитрусова курочка: легкий та смачний рецепт для особливої ​​вечері

Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко розповіла, як можна зробити куряче м'ясо смачним та особливо ніжним завдяки соусу.

Куряче м'ясо — одне з найнижчих і найпростіших у приготуванні. Цей рецепт курочки з лимоном можна готувати як для простих сімейних перекусів за вечерею або зробити це ситну страву на свято.

Інгредієнти:

  • Курячі стегна - 6-8 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Лимонний перець – 2 ч.л.
  • Олія - ​​40 г

Для заготівлі соусу:

  • Курячий бульйон - 400 мл
  • Вершки 33% - 3 ст.л.
  • Мед або сироп – 1 ст.л.
  • Коричневий цукор - ½ ч.л.
  • Гірчиця — ½ ст.
  • Сушена петрушка - 1 ч.л.
  • Орегано – 1 ч.л.

Для основного соусу:

  • Біле сухе вино - 250 мл
  • Олія - ​​30 г
  • Часник - 3 зубці
  • Мука — 2 ст.л.
  • Пармезан - 60 г
  • Сік ½ лимона
  • Лимон — ½ шт.
  • Петрушка - за бажанням

Приготування:

М'ясо натріть сіллю та лимонним перцем, залиште маринуватися на 30 хвилин - 1 годину. У бульйон додайте вершки та всі спеції для заготівлі, перемішайте.

На сковороді з олією обсмажте курку до золотистої скоринки, потім заберіть убік. Влийте в сковороду вино, додайте олію та дрібно нарізаний часник, готуйте 10-15 хвилин.

Поступово додайте борошно, постійно помішуючи, потім влийте заготовку соусу. Видавити сік лимона і додати натертий пармезан, ретельно перемішати.

Поверніть курку в соус і готуйте ще 15 хвилин. Наріжте часточками лимона і додайте до м'яса в кінці приготування. Подавайте, посипавши свіжою петрушкою.