Популярні новини

Останні новини

Генштаб ЗСУ назвав причину збою GPS-навігації та точного часу на мобільниках

Безкоштовні обіди у школах: хто зможе розраховувати на гаряче харчування

Простий рецепт курячих нагетсів у духовці: дуже смачно та без зайвої олії

Субсидії на комуналку та оренду житла: чи зможуть українці отримувати обидві виплати

Кличко передав від громади столиці сотню систем РЕБ та дрони 112 бригаді ТРО

Зарплати у 2025 році почнуть поступово знижуватись: у чому причина

Вийшов на пенсію в 36: прокурор із Сумщини задекларував сотні тисяч

Сучасна Мерилін Монро: хто така Сабріна Карпентер і чому вам варто послухати не лише "Espresso"

Чи вважається повістка врученою, якщо її не забрали з пошти: пояснення адвоката

Нові правила для пенсій: скільки прийдеться заплатити з зарплати

Стало відомо про втечу з України нардепа Куницького

Курячі зрази з сюрпризом: начинка, яка здивує близьких за вечерею

Жовтень став рекордним: Генштаб вказав на небезпечну тенденцію щодо атак на Україну

Як отримати 200 балів на НМТ: поради вчителів

На Закарпатті судили чоловіка, який не прийшов на ВЛК: йому призначили покарання

Секрет ідеальних курячих котлет: шеф-кухар поділилася перевіреним рецептом

Поділитися сюжетом
Секрет ідеальних курячих котлет: шеф-кухар поділилася перевіреним рецептом

Рецептом ідеальних рублених котлет із курячого філе та овочів поділилася шеф-кухар Валентина Кущ на своїй сторінці в Instagram.

"Дуже люблю цей рецепт за його простоту і смак. Котлетки виходять дуже соковиті і досить дієтичні", – радить шеф-кухар.

Інгредієнти:

  • філе куряче - 2 шт.
  • помідор - 1 шт.
  • сир твердий - 100 г
  • сметана - 1 ст.л.
  • перець болгарський - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • часник - 2 зуб.
  • яйця - 2 шт.
  • борошно - 3 ст.л.
  • зелень - за бажанням
  • сіль, перець - за смаком
  • олія для смаження

"Овочі можна брати будь-які улюблені, але такі, що не дадуть багато соку, інакше потрібно додавати більше борошна", – пояснила шеф-кухар.

Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками. Найзручніше нарізати мʼясо, коли воно трохи підморожене.

Помідори бланшуємо, чистимо від шкірки та видаляємо водянисту частину з насінням. Нарізаємо помідори та солодкий перець кубиками, як і курку. Цибулю та часник нарізаємо дуже дрібно. Також дрібно нарізаємо зелень.

Змішуємо нарізані овочі, зелень та мʼясо, додаємо сметану, яйця, борошно, сир, натертий на тертці, а також сіль і перець за смаком. Добре все перемішуємо.

Можна смажити котлети одразу, а можна дати фаршу трохи промаринуватися в холодильнику, тоді буде ще смачніше. Смажимо котлети на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії на середньому вогні до румʼяності з обох боків.

"Раджу смажити невеличкі, бо котлети досить ніжні і щоб не розпадалися. Якщо котлетка буде розпадатись, то потрібно додати ще трішки борошна. Але мені вистачило того, що вказано в рецепті", – додала шеф-кухар.