Популярні новини

Останні новини

Армія рф планує новий наступ до кінця року: експерт розповів, де окупанти накопичують війська для прориву

Жінка пішла в салон краси і залишилася без п'ят: процедура, яку багато хто робить, пішла не за планом

Комунальні борги і арешт рахунків: що робити, якщо ви не проживаєте у квартирі

Рецепт сирників з яблуками від "Мастер Шефа": Клопотенко розкрив головний фірмовий секрет

Тоня Матвієнко кинула роботу: у чому причина

У Мінагро спрогнозували ціни на картоплю: до чого готуватись

Мінімальна участь США та заморозка по лінії фронту: експерти розкрили деталі плану Трампа по закінченню війни в Україні

«Такі випадки трапляються дедалі частіше»: експерт розповів, що відбувається на Запорізькому напрямку

Гроші для одиноких батьків: як отримати допомогу від держави

"Солдати не сліпі": військовий розкрив, чому бійці ЗСУ тікають з армії

Михайлівська батьківська субота-2024: що суворо заборонено робити, а що необхідно

Новації з речовим майном бійців ЗСУ: у Міноборони уточнили зміни

Хрумка фокачча без клопоту: покроковий рецепт для новачків

Вручення повістки: які причини вважаються вагомими для неявки у ТЦК

Смертельні удари по Харківщині: у прокуратурі розповіли про наслідки атак окупантів

Рецепт соковитого курячого філе в духовці: з томатним соусом і сирною шапочкою

Поділитися сюжетом
Рецепт соковитого курячого філе в духовці: з томатним соусом і сирною шапочкою

Звичайне куряче філе можна перетворити на неймовірно смачну та соковиту страву, якщо доповнити його томатним соусом і сирною шапочкою.

Рецептом поділився український кулінарний блогер Алекс Міль. Для приготування курки під сирною шапочкою нам знадобиться:

  • філе куряче - 2 великих (приблизно 700 г)
  • панірувальні сухарі - 70 г
  • яйце - 1 шт.
  • сіль, перець, сушений часник, орегано, сушена петрушка - за смаком
  • часник - 10 г
  • цибуля - 130 г
  • помідори (подрібнені) - 350 г
  • сир - 70 г моцарели + 50 г пармезану
  • олія - 15 г

Куряче філе накриваємо харчовою плівкою та добре відбиваємо з обох боків. З обох боків приправляємо курку сіллю, меленим перцем, сушеним часником і орегано.

В мисочці розмішуємо до однорідності яйце. На тарілку насипаємо панірувальні сухарі. Вмочуємо відбите куряче філе в яйце, обвалюємо в панірувальних сухарях, викладаємо на деко, застелене пергаментом, і запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин.

Тим часом часник і цибулю дрібно нарізаємо та обсмажуємо на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії приблизно 5 хвилин.

Далі додаємо перемелені помідори, солимо, перчимо, додаємо орегано, сушену петрушку, за бажанням також можна додати трохи гострого соусу чи перцю чилі. Готуємо соус приблизно 10 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина.

Зверху на запечене філе викладаємо томатний соус, посипаємо тертим сиром та запікаємо при 180 градусах іще 10-15 хвилин до румʼяності.