Популярні новини

Останні новини

Соціальні зміни у Німеччині: як це вплине на українських біженців

"Якби не вона, ми б зараз не говорили": ковдра врятувала жителя Києва від шахеда

НАТО показало навчання бійців ЗСУ експлуатації танків Leopard 2A4

Час підготуватися до зимового опалення: хто може розраховувати на знижені тарифи

Порівняння цін на зимові шини: від б/у до нових – що вибрати в умовах подорожчання

Повістка від ТЦК на пошті: коли українці можуть уникнути штрафу

"По гарячих слідах": у Києві затримали підпалювача відділень Укрпошти

Кличко показав на прикладі багатоповерхівки, як кияни можуть перетворити свій будинок на енергостійкий

Прощальний подарунок від Байдена: США можуть різко посилити Україну після виборів

Як правильно подати показники газу

У Києві почали підпалювати відділення "Укрпошти": пов'язують з повістками від ТЦК

Бронювання критично важливих працівників слід відновити терміново – експерт

Накопичувальну пенсію хочуть ввести в 2026 році: відомо, скільки платитиме кожен українець

Коли кашель затягується: що потрібно знати, щоб вчасно помітити проблему

Україна терміново скликає Радбез ООН через залучення РФ військ КНДР для війни

Рецепт сочного куриного филе в духовке: с томатным соусом и сырной шапочкой

Поділитися сюжетом
Рецепт сочного куриного филе в духовке: с томатным соусом и сырной шапочкой

Обычное куриное филе можно превратить в невероятно вкусное и сочное блюдо, если дополнить его томатным соусом и сырной шапочкой.

Рецептом поделился украинский кулинарный блогер Алекс Миль. Для приготовления курицы под сырной шапочкой нам понадобится:

  • филе куриное – 2 больших (примерно 700 г)
  • панировочные сухари - 70 г
  • яйцо – 1 шт.
  • соль, перец, сушеный чеснок, орегано, сушеная петрушка - по вкусу
  • чеснок – 10 г
  • лук – 130 г
  • помидоры (измельченные) – 350 г
  • сыр – 70 г моцарелла + 50 г пармезан
  • растительное масло – 15 г

Куриное филе накрываем пищевой пленкой и хорошо отбиваем с обеих сторон. С обеих сторон приправляем курицу солью, молотым перцем, сушеным чесноком и орегано.

В мисочке размешиваем до однородности яйцо. На тарелку насыпаем панировочные сухари. Окунаем отбитое куриное филе в яйцо, обваливаем в панировочных сухарях, выкладываем на противень, застеленный пергаментом, и запекаем в разогретой до 180 градусов духовке примерно 20 минут.

Тем временем чеснок и лук мелко нарезаем и обжариваем на разогретой сковороде с небольшим количеством растительного масла примерно 5 минут.

Далее добавляем перемолотые помидоры, солим, перчим, добавляем орегано, сушеную петрушку, по желанию можно добавить немного острого соуса или перца чили. Готовим соус примерно 10 минут, чтобы испарилась излишняя жидкость.

Сверху на запеченное филе выкладываем томатный соус, посыпаем тертым сыром и запекаем при 180 градусах еще 10-15 минут до румяности.