Популярні новини

Останні новини

Ізраїль охопили масові протести після звільнення голови Міноборони

Ощадбанк зняв гроші, а готівку не видав: банк залишає людей у розпачі

"Це нонсенс": полковник ЗСУ зізнався, що не так з навчанням українських військових

Фіалки будуть красивими і здоровими: як правильно доглядати вибагливі квіти, щоб не занапастити

NYT дізналося деталі першого бою військових ЗСУ із солдатами КНДР

Мобілізація чоловіків старше 50 років: чи можуть призвати до війська

Українці масово отримують "нульові" платіжки від "Нафтогазу"

ДТЕК виконав основні роботи з підготовки електромереж до проходження зими

Як приготувати рис для суші: шеф-кухар дала простий і бюджетний рецепт

Копійка гривню береже: "Нафтогаз" дав поради для зменшення платіжки

Під Курськом у полон схопили окупанта, який став свідком вбивства українських бійців

Стало відомо, куди подівся Вася Бендас із "Шоу Долгоносиків": яка доля спіткала відомого актора

​На чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юніорів та молоді українські спортсмени здобули 34 медалі

У моторошній пожежі на Полтавщині загинули дві літні жінки та дитина

Репер Ярмак пояснив, що мобілізація – це не вирок. Навіть призначення у піхоту

Простий рецепт сирників, які завжди виходять смачними та ніжними: секрет у пропорції

Поділитися сюжетом
Простий рецепт сирників, які завжди виходять смачними та ніжними: секрет у пропорції

Є кілька простих секретів, завдяки яким сирники виходять неймовірно смачними, ніжними й при цьому дуже добре тримають форму і не розповзаються на пательні.

Рецептом поділилася кулінарна блогерка Юлія Сенич.

Щоб приготувати ідеальні сирники, нам знадобиться:

  • сир кисломолочний (краще брати 9%, але і з менш жирним вийде добре) - 500 г
  • цукор - 1 ст.л.
  • манна крупа - 2 ст.л.
  • ванільний цукор - 10 г
  • яйце - 1 шт.
  • сіль - дрібка
  • борошно для обвалювання

"Не додавайте багато цукру, лише 1 ст.л. на 500 г сиру достатньо, бо сирники можуть розповстися, краще присипте цукром або пудрою вже в кінці", – радить блогерка.

Спершу сир за допомогою марлі відтискаємо від зайвої рідини, а потім для ідеальної консистенції сирників перетираємо його через сито.

До перетертого сиру додаємо цукор, сіль, яйце, манну крупу, перемішуємо до однорідності та лишаємо на 15 хвилин, щоб манка набухла.

З сирної маси формуємо ковбаску, обвалюємо її в борошні, нарізаємо на шматочки та формуємо сирники за допомогою ножа чи склянки.

Пательню змащуємо олією та добре розігріваємо. Смажимо сирники до золотистої скоринки з обох боків на 3-4 ст.л. олії на середньому вогні.

Або за бажанням можна запекти сирники в мультипечі приблизно 10-15 хвилин при 180 градусах, а потім обсмажити їх на сухій пательні до румʼяності.

Готові сирники кулінар посипає цукровою пудрою та подає з улюбленим варенням або медом.