Популярні новини

Останні новини

Польща планує інвестувати $750 у збільшення виробництва боєприпасів

​В Офісі президента обговорили питання протезування військових

Чому зростає рівень небезпечних парникових газів - відповідь налякала навіть вчених

Кабмін з нового року відновить державний контроль за якістю лікарських засобів

Українці платять чужі борги по комуналці, поки сніжним комом ростуть свої: як перевірити

Бісквітний рулет із яблуками за 15 хвилин: рецепт швидкого десерту для всієї родини

Порошенко піариться на силах оборони коштом несплачених податків - військовий

Опалювальний сезон розпочався по всій країні, окрім одного регіону - Шмигаль

У жовтні в Україні розмінували понад 20 000 га територій

​Допомагала ворогу "паспортизувати" місцевих на Херсонщині: правоохоронці затримали поплічницю окупантів

Зміцнити імунітет без таблеток: прості поради від лікаря, які допоможуть вашому здоров'ю

В київському університеті імені Тараса Шевченка заборонили використовувати один з месенджерів: у чому причина

Клієнт звинуватив ПриватБанк у шахрайстві: «Збирає дані»

Платіжки за листопад не порадують: за які комунальні послуги доведеться заплатити більше

​Шмигаль анонсував масштабну програму зимової підтримки українців

Нежные карамельные конфеты с орехами: рецепт на любой вкус от "Мастер Шефа"

Поділитися сюжетом
Нежные карамельные конфеты с орехами: рецепт на любой вкус от "Мастер Шефа"

Победительница и экс-судья шоу "Мастер Шеф" Елизавета Глинская предложила вкусный рецепт конфет, которые точно понравятся близким.

Этот рецепт станет вашим любимым лакомством, а процесс приготовления принесет радость и удовольствие.

Для приготовления понадобятся:

  • 300 г сахара (примерно 12 столовых ложек с горкой)
  • 50 г меда или сиропа глюкозы (около 2,5 столовых ложек)
  • 3 г соли (примерно 3/5 чайной ложки)
  • 300 мл сливок (жирностью 30-35%)
  • 50 г сливочного масла (жирностью 82%)
  • 200 г жареных орехов (фундук, миндаль или арахис)

Приготовление:

В большой сотейник вливаем сливки, добавляем мед или сироп глюкозы, сливочное масло, сахар и соль. Используем термостойкую лопатку и тщательно перемешиваем, советует "Мастер Шеф" Глинская.

Ставим сотейник на плиту и, постоянно помешивая, варим массу до температуры 135 градусов. Проверяйте температуру с помощью термометра.

Орехи обжариваем в духовке при температуре 165 градусов в режиме подогрева сверху и снизу или только снизу в течение 12-13 минут.

"Мастер Шеф" Глинская добавила, как только масса достигнет 135 градусов, снимаем сотейник с плиты и переливаем содержимое в чашу миксера. Взбиваем на медленных оборотах в течение 8-10 минут.

Добавляем обжаренные и охлажденные орехи и аккуратно перемешиваем. Оборачиваем доску пищевой пленкой, ставим на нее квадратную металлическую форму без дна, смазываем борт внутри сливочным маслом.

Выкладываем карамельную массу с орехами в форму и разравниваем. Ставим в холодильник на 5-6 часов, поделился "Мастер Шеф" Глинская.