Популярні новини

Останні новини

Батьки ігнорують збори у школах: вчителька розповіла про трагічні наслідки

Астропрогноз для всіх знаків Зодіаку на 5 листопада: напруга у стосунках та час для планування фінансів

Що заборонено купувати 5 листопада і кому потрібно розкидати монети сьогодні: прикмети та заборони на Іони

Гороскоп на вівторок 5 листопада для всіх знаків Зодіаку: Водолії пробудять у собі бунтаря, Терези – романтика

Ніжна білкова шарлотка, яку варто скуштувати: простий рецепт

Що робити, якщо людина подавилася: експерти розповіли, як надати першу допомогу

Шоколадно-ягідне тістечко "Моті": рецепт популярного десерту від Лізи Глінської

Як уберегти будинок від негативної енергетики: дерево-оберіг стане охоронцем вашого домашнього вогнища

Для військових організували безкоштовне укриття з можливістю відпочити, поїсти та попрати

Луцький собор прикрасили фресками із місцевими бізнесменами: "Чи соромно нам – ні"

Новий виклик для ЗСУ: експерт розповів, як російські дрони навчилися ухилятися від атак

Зимова допомога для українців: хто може розраховувати на підтримку

Простий рецепт бефстроганов: зірка "Мастер Шеф" показала, як смачно приготувати яловичину

Соковиті фаршировані помідори з сирною шапочкою: рецепт, який вартий святкового столу

Лінія Покровськ, Костянтинівка, Часов Яр: військовий експерт розповів, яке стратегічне завдання поставили перед військами Росії

Як зелену грушу перетворити на дозрілу та соковиту

Поділитися сюжетом
Як зелену грушу перетворити на дозрілу та соковиту

Осінь — сезон груш, проте часто вони ще тверді, коли з’являються на полицях магазинів. Груші — одні з небагатьох фруктів, які не дозрівають на дереві, тому постачальники зривають їх недозрілими, щоб доставити без пошкоджень.

За словами кулінарної авторки Абри Беренс, ідеально стиглі груші — рідкість, тож краще знати кілька простих способів, як допомогти їм дозріти вдома- пише The Washington Post.

Перший спосіб — залишити груші за кімнатної температури. Цей процес займе кілька днів, і фрукт дозріє природно. Щоб прискорити дозрівання, розмістіть груші поруч із фруктами, які виділяють етилен, як-от банани чи яблука. Цей газ активує дозрівання. Ще один варіант — помістити груші в паперовий пакет, який утримує етилен навколо них, сприяючи швидшому дозріванню.

Людина, яка обрізає плоди груші

Перевірити, чи готова груша до вживання, можна простим натиском- злегка стискаючи пальцями біля основи, ви відчуєте легку м’якість, якщо фрукт дозрів. Перезрілий плід буде м’яким повністю. Іноді груші змінюють колір із зеленого на жовтий, коли дозрівають, а їхній аромат стає більш вираженим. Як зауважує Беренс, чим зріліша груша, тим яскравіший її запах.

Людина, яка зриває грушу

Після дозрівання груші краще зберігати в холодильнику, де вони залишатимуться свіжими близько тижня. Холодна температура сповільнить процес дозрівання, хоча й не зупинить його зовсім. Але якщо покласти твердий плід у холодильник, він може так і не дозріти. Тому для найкращого смаку груші краще спершу дозріти при кімнатній температурі, а вже потім зберігати у прохолоді, якщо це необхідно.

Раніше ми повідомляли,з чим у жодному разі не можна змішувати золу і як вона впливає на грунт.

З Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева- детальніше на Знай.ua.