Як приготувати рисовий пиріг з грибами та сиром: вистачить для всієї родини
Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко запропонувала оригінальний рецепт пирога з рису.
Цей ароматний рисовий пиріг з куркою та грибами виходить дуже ситним і ви можете його подавати як закуску, так і основну страву. Завдяки поєднанню ніжного рису та сиру він набуває насичений смак та апетитну текстуру.
Інгредієнти:
- Круглозерний рис - 3 склянки
- Куряче філе - 2 шт.
- Цибуля — 3 шт.
- Гриби - 150 г
- Яйця - 2 шт.
- Пармезан - 100 гр
- Моцарела - 200 г
- Твердий сир - 100 г
- Сіль та перець - за смаком
Приготування:
Спочатку відваріть рис до повної готовності. Перекладіть його в миску і додайте яйця, пармезан та твердий твердий сир. Все добре перемішайте, щоб вийшла однорідна маса.
Викладіть підготовлену рисову суміш у змащену форму та рівномірно розподіліть, формуючи основу пирога. Запікайте її в розігрітій до 180 °C духовці приблизно 20 хвилин, доки не утвориться золотиста скоринка.
Тим часом відваріть куряче філе, остудіть і наріжте на дрібні шматочки або розділіть на волокна. Цибулю наріжте і обсмажте на невеликій кількості олії, додавши гриби. Готуйте, поки цибуля не стане м'якою, а гриби не підрум'яняться.
Змішайте курку з обсмаженими цибулею та грибами, додайте шматочки моцарелли та приправте сіллю та перцем за смаком. Вийміть рисову основу з духовки та викладіть на неї начинку. Запікайте пиріг ще близько 10 хвилин, поки моцарелла не розплавиться і начинка не просочиться ароматом.