Популярні новини

Останні новини

Українцям готують перевірки: прийдуть з першими відключеннями світла

Як доглядати за кімнатними рослинами в листопаді: головні поради від господинь

Взимку їжі вистачить, але від подорожчання це не врятує: що каже заступник міністра агрополітики

Субсидії на опалювальний сезон: які документи потрібно подати

Не стало через тиждень після мобілізації: у Рівному розслідують трагедію з чоловіком

"Джуманджі 3" завершить сагу: усі зірки повертаються в екшн

У Харкові ДСНС завершила розбір завалів від атаки РФ: троє загиблих, 36 травмованих

Шахеди стануть ще смертоноснішими: вижити шансів не залишать

Як швидко приготувати солянку: головні хитрощі кулінарів

Тарифи зростають, а водоканали шикують: гроші йдуть на ноутбуки за 100 тис, сумки для них, килимки та дзеркала

Політолог розповів, що чекає Грузію після виборів: «Країна знаходиться фактично перед непростим вибором»

Перетин кордону з Молдовою: ДПСУ попередила про можливі затримки

Перевірки економічного бронювання від мобілізації: багато компаній втратять працівників

Привласнили чужу спадщину: у Києві нотаріус зі спільниками вигадали схему збагаченням на померлих

ДТЕК виконав основні роботи з підготовки електромереж Києва до проходження зими

Чем опасно сало: эти виды любимого украинцами продукта лучше не иметь в холодильнике

Поділитися сюжетом
Чем опасно сало: эти виды любимого украинцами продукта лучше не иметь в холодильнике

Сало едят практически в каждой украинской семье, а на праздничном столе оно одно из самых желанных. Однако мало кто задумывается, как вредит здоровью этот продукт и какой его вид самый опасный.

Действительно, в этом продукт есть немало полезных веществ - витаминов, полиненасыщенных жирных кислот, антиоксидантов и так далее.

Соленое сало, скриншот: YouTube

Также сало способно укреплять здоровье и предотвращает рак, улучшает обмен веществ. Это список можно долго продолжать.

Чтобы получить пользу от сала, необходимо разбираться в его видах - сырое соленое, копченое, вареное и жареное. Среди всех полезно есть только сырое несоленое сало, потому что посол и варка убивает полезные свойства.

Самое вредное - это копченое и жареное сало, ведь при такой обработке появляются канцерогены. Если много их употреблять, это грозит панкреатитом, холециститом, камнями в желчном пузыре и высоким уровне холестерина.

Дискомфорт в животе. Фото: YouTube

Впрочем, сырое сало тоже вредит, но некоторым людям. Его не рекомендуется есть при заболеваниях печени, почек, желчнокаменной болезни, панкреатите, холецистите.

Лучше всего для употтребления подойдет несоленое сырое сало, но в умеренном количестве - не больше 2 кусочков в день.